Cautare

201 de rezultate pentru "inecat in prut" (4.17 secunde)
Lilu are 33 de ani, s-a nascut la 19 noiembrie 1986 in localitatea Tarigrad, din tinutul Drochia, Republica Moldova. ... Este de profesie prezentatore TV si are domiciliul in Chisinau, capitala Republicii Moldova. A debutat in 2008 in calitate de reporter si prezentator la Muz TV.
Un stat tanar, care nici nu a avut vreme sa-si consolideze identitatea si coeziunea nationala, care face si nu face parte din constructiile suprastatale ale fostei/ viitoarei URSS, doreste sau nu sa intre in Europa Unita, adica intr-un continent cu frontierele estice la Vladivostok sau in Urali, sau pe Nistru/Prut sau, mai nou, pe Nipru.
Framantarile din coalitia guvernamentala, cu care intra in rezonanta si seful statului, asaza intr-un plan subaltern nemeritat indiciile privind relansarea, intr-o viziune noua, a politicii externe romanesti.
Ideea ca Traian Basescu n-ar putea avea, in absenta unor relatii personale cu lumea vestica, o buna prestatie internationala a fost vanturata cu destula asiduitate inainte de alegerea sa ca presedinte al Romaniei.
Prima vizita efectuata de noul presedinte al Romaniei peste hotare a fost in Republica Moldova. Cea de-a doua, in Ucraina. Doua state vecine cu care avem relatii speciale, in bine sau in mai putin bine. ... Seful statului a purtat dialogul cu Chisinaul in chip nuantat.
Republica Moldova este iarasi in fata unor incercari solicitante. ... Ar putea iesi invingator actualul presedinte, liderul comunist Vladimir Voronin, care, dupa toate sondajele, conduce detasat in optiunile alegatorilor.
Indiciu, pentru ca rezultatul e mai imprevizibil ca oricand pana acum in tanara republica de dincolo de Prut.
Sint segmente mari in societatea romaneasca sortite disparitiei. ... Acest zid, care s-a instalat din anii '90, a fost o manevra politica menita sa intirzie integrarea lumii romanesti in Europa. ... Ii vedem, de exemplu, acum in Senat pe unii dintre ei, refuzind controlul averilor facute de demnitari.
Sint segmente mari in societatea romaneasca sortite disparitiei. ... Acest zid, care s-a instalat din anii '90, a fost o manevra politica menita sa intirzie integrarea lumii romanesti in Europa. ... Ii vedem, de exemplu, acum in Senat pe unii dintre ei, refuzind controlul averilor facute de demnitari.
A aduce acum in atentie situatia din Republica Moldova ar putea parea o diversiune.
Inca nu s-au stins ecourile orientarii sale transante catre Uniunea Europeana (si chiar catre NATO, desi republica de peste Prut are statut de tara neutra), si liderul de la Chisinau a intervenit decis in solutionarea conflictului de pe Nistru.
Si totusi, evenimentul de-acum 30 de ani a fost privit ca o mare victorie - pasnica si pozitiva - in eforturile pentru reconcilierea Europei cu ea insasi.
Acum o sa vedem impreuna ce se intimpla daca cineva nu isi scrie toate cele in declaratia de avere.
Dialogul international - caci, in mod clar, a devenit international - asupra conflictului de pe Nistru promite sa devina mai interesant, dar Bucurestiul, oficial, continua sa ramana pe pozitia mutului. ... Mai mult, e vecina cu statul de peste Prut, amenintat cu dezmembrarea.
Faceti poduri cât mai multe peste Prut, impânziti Republica Moldova cu intreprinderi românesti si româno-basarabene, vindeti si cumparati unii de la altii si casatoriti-va copiii, tot asa de-o parte si de alta a Prutului.
In istoria moderna a Botosaniului afacerile cu alcool au reprezentat un subiect fierbinte - o sursa de bani pentru unii, un motiv pentru altii de a se bate cu caramida in piept cu propriile reusite in lupta contra mafiei.
Desi ar trebui sa fie in primul rind o problema comerciala, de management a societatii Apa Grup, ea este transferata din nou in plan politic, ceea ce inseamna ca mai curind ne vom apuca sa bem numai cola si bere pina ce se rezolva.
Am auzit de el in perioada CDR-ista. Un tip destupat la minte, destept foc, deosebit in politica externa romaneasca. ... Ucenicia la scoala lui Andrei Plesu aducea personalitatii actualului ministru de Externe un atu in plus.
ßeful statului a oferit Chisinaului varianta de intrare impreuna in UE a Romaniei si Republicii Moldova. Cele doua idei, in sine, nu sunt prea spectaculoase. ... ßocanta este insa maniera in care ele au fost aruncate pe piata.
Nu departe de frontierele noastre si ale Europei a erupt in aceasta saptamana un focar de tensiuni.
google-analytics.com