Sistarea furnizarii apei este ultimul episod al luptei Putere - Opozitie la Botosani. Desi ar trebui sa fie in primul rind o problema comerciala, de management a societatii Apa Grup, ea este transferata din nou in plan politic, ceea ce inseamna ca mai curind ne vom apuca sa bem numai cola si bere pina ce se rezolva. Si probabil ca nici nu prea se putea altfel atit timp cit directorii la unitatea asta nu sint schimbati in functie de calitatea serviciilor, de incasari, de criterii de performanta, ci strict politic. A fost PNL-ul la Putere in 1996 - 2000, cel mai bun si capabil director la apa a fost liberal. A venit PSD-ul, Daniel Afrasinei, a carei sotie era pe atunci deputat, s-a transformat in primul hidrotehnist al judetului. S-a dus PSD-ul in opozitie, brusc si Afrasinei n-a mai fost bun, ba chiar nu i-a lipsit mult sa fie si disponibilizat. Si asta pentru ca a venit si vremea umanistilor-conservatori, care aveau si ei cel mai bun om pentru sefia Apa Grup.
In tot acest timp datoriile la stat ale societatii au tot crescut, facturile neachitate ale populatiei s-au majorat ca viitura pe Prut, volumul pierderilor a ajuns sa fie acelasi cu al apei care mai ajunge si prin casele oamenilor, Fiscul a pus sechestru pe masina directorului, preturile au crescut mai ceva decit nivelul apei la Rogojesti cind ploua torential, iar serviciile ... apa de ploaie.
Toate astea si pentru ca, in loc sa se rezolve managerial si tehnic problemele, s-a facut politica. Partidele au avut ca prima grija, cind au transformat RAJ "Ap " in Apa Grup SA, sa-si bage oamenii prin AGA, consiliul de administratie si comisia de cenzori, iar presedintele Consiliului Judetean a cautat tot felul de motive pentru a nu coopta si municipiul printre actionari. Astfel, au ajuns Flaminziul si Darabaniul, care nu consuma nici un sfert din apa furnizata de societate, sa se poata implica in treburile societatii, iar municipiul Botosani, fara de care salariatii Apa Grup ar trebui sa-si caute de lucru, sa nu aiba nici o putere de decizie. Cind insa a realizat ca problema cu apa incepe sa se reverse, seful CJ Constantin Contac incepe sa dea vina pe Primarie, pentru ca de aici provin majoritatea datornicilor. E ceva de genul, cind e vorba de condus, conduc eu, dar cind e vorba de raspundere, raspund altii. Astea toate si dupa ce Primaria a vrut sa preia reteaua de apa si nu i-a dat-o. In loc sa mai bage municipalitatea un ban in retele, sta si rugineste in patrimoniul Consiliului.