Traian Basescu e gata sa lanseze un nou episod al telenovelei "biletelul galben". Noul episod i-ar putea avea ca protagonisti pe politicienii care i-au calcat pragul fie la Cotroceni, fie acasa. Nu ca sa-i duca presedintelui vreo sticla de wisky sau un buchet de flori sotiei acestuia, ci ca sa-i ceara sa intervina pe langa unii procurori ca sa-i lase in pace si sa le arunce dosarele la cos.
Anuntul a fost facut chiar de presedintele Traian Basescu. El este decis sa ne tina cu sufletul la gura pana la finalizarea ultimelor detalii ale scenariului, fiindca nu vrea inca sa ne spuna cine sunt politicienii in cauza. Evident, noul episod va fi cu mult mai palpitant avand in vedere ca este greu de crezut ca presedintele are dovezi concrete cu care sa-si demonstreze afirmatiile. Numai daca nu cumva a avut inspiratia sa inregistreze discutiile in care politicienii cercetati penal il rugau pe Basescu sa intervina direct pentru a-i scapa de acuzatii.
Am putea sa asistam la o paruiala in toata regula, pentru ca vom avea de-a face cu cuvantul presedintelui impotriva cuvantului unuia sau altuia dintre politicieni. Situatie extrem de delicioasa pentru publicul spectator, inclinat sa-l creada mai repede pe presedintele Basescu. N-au decat sa se dea de ceasul mortii respectivii politicieni pentru a demonstra ca suntem in fata unor plasmuiri. Nimeni nu-i va crede si nimeni nu le va plange de mila.
Raul a fost deja facut. Ceea ce am putea intelege acum este faptul ca acei politicieni s-au dus la Basescu convinsi fiind ca dosarele le-au fost intocmite la comanda acestuia. Si, cum este normal, cine face si desface. Motiv pentru care politicienii au crezut ca il pot indupleca sa renunte la a-i mai plimba prin tribunale. Ar fi singura explicatie a gestului lor disperat. Fiindca altfel, nici un om normal la cap nu s-ar duce singur in gura lupului.
Exista si situatia in care politicienii in cauza ar fi chiar apropiati ai presedintelui Basescu, ceea ce ar schimba total datele problemei si am putea astepta mult si bine difuzarea pe piata libera a noului episod.