Cele cinci echipe prezente in Cupa UEFA au cazut ca mustele, fara ca vreuna dintre ele sa castige macar vreun meci, iar in Europa am mai ramas doar cu Steaua si CFR Cluj, culmea, in cea mai importanta competitie intercluburi. Poate ca este un paradox, dar cert este ca este realitate. Realitatea cruda a faptului ca Liga I nu are fata de Europa, adica nu-si permite sa trimita sapte echipe in cupele europene, cum a fost in acest an si cum va fi si in sezonul viitor.
Din pacate, nici la echipa nationala nu stam prea bine, mai ales ca urmatorul adversar este si cel mai tare: Franta. "Cocosii" nu mai impresioneaza, desi nu au trecut decat doi ani de la finala mondiala jucata impotriva Italiei si pierduta abia la "loterie". Totusi, Franta este Franta, iar Romania este Romania. Diferenta exista si nimeni nu o neaga, iar acum este si mai mare, in conditiile in care Victor Piturca are mari probleme de lot. De fapt, cu aceste probleme a inceput campania de calificare. Cu Lituania nu au fost prezenti Mutu, Chivu si Rat, acum nu sunt Radoi, Nicolita, Dica, Ghionea, Contra, Codrea si cei doi Niculae. O lista lunga si care ii da insomnii lui Piti, desi el apare breaz in fata presei si spune, mai mult sau mai putin convins, ca crede ca-i va surprinde pe francezi.
Cum s-au pierdut deja trei puncte, in umilinta suferita cu Lituania, nationala noastra nu-si mai permite gafe, fiind chiar obligata sa castige sambata. Va fi insa infernal, intrucat Chivu nu este nici el complet refacut, pe Mutu il doare cotul si este foarte greu sa se incropeasca o echipa care sa puna probleme francezilor. Mai ales daca se va juca in acelasi ritm lent ca la Cluj, cu Lituania, si daca in teren nu vor fi luptatori precum regretatul Catalin Haldan, plecat dintre noi in urma cu opt ani. Poate ca spiritul lui Haldan ar mai putea da ceva culoare unei nationale care tinda sa devina dezolant de fada.