Protestul comunitatii catolice din seara Inaltarii Domnului pentru respectarea locului sacru al Catedralei "Sfantul Iosif" din Bucuresti este un serios semnal de alarma in privinta respectarii libertatii religioase in Romania. Ceea ce a facut Ceausescu cu bisericile ortodoxe demolate, mutate sau ingropate sub povara blocurilor comuniste sunt pe cale sa infaptuiasca acum si autoritatile liberalo-democrate. Sub impulsul goanei dupa profit al ateismului si al intereselor veroase, calca in picioare simtamintele religioase ale uneia dintre cele mai importante comunitati crestine ale Europei.
Afirmatia stupefianta a edilului- sef al Capitalei ca el nu respecta legile europene, ci numai pe acelea din Romania evidentiaza un fenomen de o gravitate deosebita. Legile romanesti pritocite de guvernantii si dragii nostri alesi ai poporului nu sunt nici pe departe la standardele europene spre care tindem, ci sunt atent elaborate pentru a servi grupurile de afaceristi verosi care nu au mama, nu au tata si nu au nici macar Dumnezeu. Atunci cand primaria da doua aprobari de constructie cu acelasi numar de inregistrare, in aceeasi zi, dar cu un continut diferit, asta nu se cheama ilegalitate, ci poate doar o scapare administrativa. Cand cei care dau aprobarile pentru ilegalitati sunt prieteni si asociati - e adevarat, nu la firma constructoare, ci la o firma de brokeraj - cu cei care patroneaza dezastrul de la Catedrala, nu este oare vorba de conflict de interese? Pacaleala pe care a primit-o Monseniorul Robu avand drept consilier un consultant al firmei care acum vrea sa construiasca mamutul de 19 etaje in coasta Catedralei este considerata o afacere mai mult decat cinstita si onorabila, nu?
Se pare ca alesii nostri iubiti au legiferat timp de 16 ani hotia si jaful, cea mai recenta dovada fiind jefuirea proprietarilor de catre fostii chiriasi. Legile sunt facute pentru grupuri si grupuscule, nu pentru bizon. Daca bizonul fura o paine, face zece ani puscarie. Daca "escrocii cu gulere albe" devalizeaza banci si fura miliarde, aceea se cheama afacere onorabila si autorul ei ocupa un loc de frunte in societate.
Dar pazea, ca vine integrarea, si probabil ca europenii sunt satui de hotii lor si nu au chef sa-i primeasca la impartitul bucatelor si pe ai nostri, oameni de afaceri parati. In privinta Catedralei, mai grav este faptul ca prin lacomia si nesabuinta celor care ne conduc se pot duce pe apa Sambetei 16 ani de tratative si realizari in privinta reconcilierii cu Vaticanul.