Intr-o societate normala si civilizata, lumea care vrea un salariu mare se face luntre si punte ca sa prinda un post intr-o companie renumita. Asta pentru ca salariul va fi unul foarte mare, la acesta adaugandu-se chiar unele privilegii. Pentru ca este normal ca un patron sa plateasca pentru propria lui prosperitate. Numai la noi s-a putut observa un paradox - lumea buna, care se respecta, considera munca la patron doar o rampa de lansare, adevarata victorie insemnand sa ajungi in structurile unei institutii bugetare. Si scandalul salariilor uriase pe care "si le-au dat" unii ne-a lamurit paradoxul. Este normal sa-ti doresti sa stai degeaba pe banii statului.

Ce este umilitor... e faptul ca printre sporurile enumerate in presa se regasesc termeni precum "confidentialitate". In institutiile statului, pe banii nostri, angajatii pastreaza secretul... a ce? A banilor care se duc pe salariile lor, probabil. Exista bani ca sa li se achite angajatilor taxa pentru cresa micutilor, bani care se dau de patru ori pe an pentru ca acestia sa-si cumpere haine etc. Bani aruncati pe fereastra, asta in vreme ce exista mii de oameni care mor de foame si care-si pun problema ce vor pune maine pe masa.

Luxul exorbitant in care si pentru care muncesc unii se afla intr-un contrast izbitor cu saracia in care-si duc traiul sute de pensionari agricultori sau mii de familii din Romania. Este semnul bolii de care sufera aceasta natiune, care in 20 de ani de zile nu a reusit decat sa-si constituie doua clase - una foarte saraca si una foarte bogata. Numai intr-o societate in care totul se negociaza se poate intampla un astfel de lucru. Te intrebi ce naiba dau acesti oameni la schimb pentru ca oferta salariala sa fie atat de consistenta.

Tot acest scandal cade intr-o perioada extrem de propice pentru opozitie, chiar cu putin timp inainte de alegeri. Cade intr-o perioada in care sindicatele cer, pensionarii cer, toata lumea cere bani, iar Guvernul a facut gafa sa spuna ca bugetul cam atat poate. In plin scandal, cand oamenii vad lefurile nesimtite care se dau pe spinarea contribuabilului, este normal sa se spuna: taie frate de la aia si da-ne ce avem nevoie...!