Grupa Mortii: Cehia, Olanda, Romania, Finlanda, Macedonia, Armenia si Andorra. Sapte pentru un loc sigur la CM 2006. Locul doi merge la baraj. Punct final al Grupei I: Romania merge direct in Germania, dupa ce a dat de pamant cu marile favorite, Cehia si Olanda. Tara s-a imbracat in galben. Aeroporul “Henri Coanda“ este plin pentru a-i astepta pe eroii de la Helsinki, locul in care Romania a obtinut biletele pentru a merge la “Fritzi“ acasa.
Este 8 octombrie 2005, iar “pasarea“ venita din Finlanda se asaza usor pe betonul de la Otopeni. Fete in costume populare varsa lacrimi de bucurie pe platoul de lemn, unde troneaza painea si sarea. Sampania curge, mii de suporteri sunt cu greutate tinuti de fortele de ordine pentru a nu ajunge sub rotile avionului.
Usa aeronavei se deschide. Primul care coboara este Iordanescu. Eroul s-a intors acasa. Urmeaza Nasu’, artizanul celor 15 ani de glorie ai fotbalului romanesc. Fotbalistii saluta publicul. Romanii sunt in delir si au uitat de generatia de aur a lui Hagi si Gica Popescu. Tara are o noua echipa, inegalabila.
Ohhh! Ce bine dormeam! De ce a trebuit sa sune ceasul? Visam atat de frumos. E dimineata, trebuie sa plec la slujba. Cu ochii captusiti de somn ma uit pe geam. Vad oameni necajiti. Nu-mi place. Dau drumul la TV. Sunt stiri. Sport. Fotbal. Romania s-a facut de ras in Armenia. Un 1-1 care echivaleaza cu pierderea calificarii la CM 2006. Iordanescu e vinovat. La fel si Nasu’. Fotbalistii au fost muti. Olanda si Cehia petrec. Iordanescu se uita in oglinda si vede imagini de la Mondialul din 1994. Zambeste. Noi ne uitam la el. Plangem. Cascheta s-a invechit, Generalul trebuie trimis in rezerva. Selectionerul-senator si-a trait vremea. La fel si noua generatie de aur. Mutu, Chivu si restul ne-au amenintat ca vor fi mai tari ca trupa lui Hagi si Popescu. Mai tari da, dar la prafuri, alcool, femei si masini. Avem o generatie de aur second hand si un antrenor depasit. Vom sta acasa. Si ce frumos ar fi fost in Germania. Noroc ca romanii pot visa. Asa putem ajunge si noi la Mondiale. Somn usor si frumos (dar sa nu uitati ca ceasul va suna dimineata si va veti trezi la realitate).