Au venit caldurile si lumea incepe s-o lase mai domol in ceea ce priveste enervarea. Toti asteapta concediul, perioada in care se calmeaza spiritele, iar lumea incepe sa se vada altfel. Raman insa stirile care circula imediat pe calea undelor si avem un examen de bacalaureat... suspect de bun, cu foarte multe note de zece. Atat de bun, incat a ajuns in atentia Parchetului. Mai avem deputati pentru care se cere inceperea urmaririi penale, dar camera aferenta face tot posibilul pentru... a nu se intruni. Mai avem aceasta vara torida care stopeaza orice avant si care indeparteaza spre alte locuri oficialitatile apte sa dea raspunsuri. Mai raman infractiunile si faptele senzationale care in ultimul timp au inceput sa ne bombardeze.

Dincolo de acestea stau insa faptele pe care romanasii nostri le-au comis de-a lungul timpului in diferite tari din batrana Europa. In Germania sase romani au fost arestati dupa ce au sustras laptopuri si telefoane mobile din mai multe camioane aflate in miscare. Nu pot insa sa nu observ ca oamenii nostri au fost mai curand interesati de castigurile rapide, decat de riscurile la care se expuneau in Germania. Se pare ca perspectiva mortii nu i-a speriat absolut deloc. Dar, ca sa nu fie acuzati de discriminare, alti cativa romani au fost arestati dupa ce au incercat sa-l santajeze pe un conational. I-au cerut 3.000 de euro ca sa nu-i demonteze masina, pe care, in prealabil, o furasera. Alti 29 de romanasi au fost arestati sub acuzatiile de furt si santaj. Ai nostri erau considerati responsabili pentru savarsirea a nu mai putin de 70 de furturi in mai multe provincii din Italia.

O alta situatie speciala cu care s-au confruntat politistii italieni a fost cea a minorilor romani, toti avand sub 14 ani, care au fost surprinsi la furat de zeci de ori. De fiecare data insa copiii au scapat datorita varstei lor, care nu da voie autoritatilor sa-i aresteze. Toate acestea, dar si multe altele despre care nu am scris aici, ne-au atras faima de "spaima a Europei". Important este ca e vara, a inceput concediul si multi dintre cei care au muncit, cinstit sau mai putin cinstit, se vor intoarce in Romania, asa ca vom avea o vara fierbinte, presarata cu multe cefe groase, masini de fite si muzica data la refuz.