Constantin Contac, noul presedinte al Consiliului Judetean, i-a luat la trei pazeste pe ceva pesedisti care au fost la lansarea cartii deputatului Mihai Malaimare, pentru varii motive cum ar fi ca respectiva carte critica pesedeul pe ici pe colo. Daca ar fi sa ne luam dupa criteriul asta prin tare putine locuri ar mai avea voie membrii PSD sa mearga. Dar nu asta e important, ci critica in sine, care ne arata ca presedintele Contac se simte bine mersi si tare pe pozitie, e un fel de indicator de stare asa.
Intr-adevar prefectul a anulat se pare partial vestitul ordin indreptat catre Contac, noua forma doar constata starea de incompatibilitate si e adusa la cunostinta consilierilor judeteni. Adica e un fel de eu am facut ce am putut, daca nu ati reusit pina acum, de acum e treaba voastra. Si cum consilierii judeteni ai Aliantei nu vor avea majoritate vreodata in CJ, schimbarea presedintelui ramine un vis frumos si o incercare nereusita.
Probabil Contac va mai lasa si el din pretentiile cerute prefectului in instanta, tinind cont de ultimele evenimente. Desemenea Mihai Balta, fostul presedinte al PSD Botosani a fost chemat de actualul presedinte Contac la treaba la partid. Chiar daca pare ciudat, s-a intimplat deorece unii consilieri i-au cerut parerea lui Balta ce sa faca si probabil acesta le-a recomandat sa continue sa il sustina pe Contac si asa se explica si asta. Adica s-a terminat totul cu un fel de pupat piata independentii, pina data viitoare cind se va trece la platit polite.
Situatia nu este singulara, doar in Botosani, in mai multe locuri din tara s-a incheiat la fel, premierul Tariceanu a sesizat ca razboaiele locale pierdute sint cam multe si declara ieri ca Alianta este o forta in administratia locala. Asa o fi, daca zice el.
Deci membrii formatiei de guvernamint incearca sa schimbe regulile in timpul jocului, cel putin asa reclama pesedistii, care spun ca vointa electoratului si trebuie respectata. Pe de alta parte aliantistii spun ca nu pot guverna asa, ca e foarte dificil. Asa este, totul depinde de un vot sau doua, si la Botosani a fost asa si la Camera si Senat schimbarile lui Vacaroiu si Nastase au depins tot de un vot al cite unui parlamentar al Aliantei DA, care a lipsit de la sedinta.
In campania electorala, un membru din staff-ul lui Adrian Nastase imi spunea ca anu trebuie neaparat sa cistigam, daca adunam 40 si ceva la suta, sa le ce opozitie babana le facem, nimic nu le iese a. Nu se punea problema daca vor face ceva bun sau rau, important era sa li se puna guvernantilor contre. Adica nimic nou pe lume, politicienii isi dau la gioale si dupa aia discuta la chermeze. Ce mai facem noi, restul, dupa cum vedeti, nu prea conteaza.