Votul uninominal bate la usa, dar nimeni nu vrea sa-i deschida. Nici Parlamentul unicameral n-ar fi o idee rea, ca prea s-a inghesuit fitecine pe prepeleacul puterii, de nu-l mai poti da jos de acolo nici cu justitia.
Tot asteptam si noi, botosanenii, de vreun an incoace sa vedem un pui de parlamentar trimis de noi acolo, in Casa Poporului ca sa ne reprezinte, sa vedem cum ii sta lui cind deschide gura. Dar nu. Parlamentarii nostri deschid gura numai in pauza de masa. Cel putin fostul deputat Dumitru Sandu a deschis gura si dupa aceea, spunindu-le de la obraz celor din conducera Camerei ca nu-s ardei iuti la cantina. Dar parlamentarii botosaneni, astia noi, nu deschid gura in plen nici daca-i impusti cu sabia lui Stefan cel Mare.
Micsunica Dretcanu e prea ocupata acum de soarta femeii in societate si mai da din cind in cind cite o reteta de ciorba la "Aspirina saracului ". E si asta o ocupatie a unui reprezentant al Legislativului, dar, fara indoiala, nu cea mai importanta. Doftorul Cimpanu, cel care a luat abia medalia de bronz la alegerile pentru Primaria din Darabani, nu stiu cum s-a facut de-a ajuns si el parlamentar. Probabil ca l-au ajutat rugaciunile pe care le tot facea pe terenul de fotbal pentru echipa pe care o sponsoriza. Cum s-a vazut cu "coledzi ", intelegi matale, nu putea sta deoparte si s-a apucat sa stringa fonduri pentru copii bolnavi. N-a avut mare succes ca lumea n-a prea auzit de el. Senatorul Tabuleac a fost mai mult preocupat de scaderea accizelor la alcool, dar nu i-a mers. De unde sa stie domnul economist ca o lege se da pentru o tara intreaga, nu doar pentru firma lui. In replica s-a apucat de schimbarea conducerii CJ si cu asta se ocupa in continuare. Rrrazvan Theodorrrescu nici el nu s-a ostenit prea tare in munca lui parlamentara. A tot promis prin judet ca va face si va drege, dar n-a facut nimic, nici macar n-a dres ce-a stricat cit a fost ministru al Culturii. Costica Macaleti a ramas acelasi om simpatic, pe care il cunosteam de pe vremea cit a fost prefect, dar atit. Ce a facut ca prefect, face si acum ca parlamentar. Vorbeste frumos cu toata lumea. Gavrila Vasilescu a vrut sa faca si el ceva pentru judetul care l-a adoptat, dar nu i-a iesit. In afara unor sterile conferinte de presa, fara de care ar fi fost uitat demult. Era sa-l uit pe Radu Dragus, omul care in campania electorala a promis un d punct a punct hotarit unui trai mai bun pentru botosaneni. Deocamdata este si el ocupat cu metodele de schimbare a presedintelui de CJ. De parca asta ar intra in atributiile lui de parlamentar. Dintre toti doar Stefan Baban, acest Stefan cel Mare al politicienilor botosaneni lupta intens, fiindca nu s-a hotarit inca din ce partid sa faca parte in continuare, PRM sau PP. A ramas in dilema ca ilustrul sau omonim: "Din doi bolnavi, poti sa faci unul sanatos? "
Iertata sa-mi fie ignoranta daca am uitat cumva numele unui distins reprezentant al electoratului, dar, daca a fost, sa fie. Vorba filosofului: "daca e, e, daca nu e, nu e. Asta e ". Si nu ma refer aici neaparat la Mihai Malaimare. Cel care a intrat in Parlament calare pe un armasar PSD-ist, si s-a convins imediat ca iapa liberala ii mult mai trainica.