Adus cu mare fast pe banca Rapidului, portughezul a ajuns extrem de repede din "farmecul" vietii in vartejul din Giulesti. Adica a fost luat de valuri si se apropie vertiginos de cascada. Startul bun de campionat, cu trei victorii fara gol primit, inclusiv in fata campioanei CFR Cluj, facea din Peseiro antrenorul lumii, in opinia celor din Giulesti, care dadeau garantii ca portughezul nu va avea nicio problema si ca va ramane la Rapid pana la finalul contractului. Adica, trei ani.
A venit primul semn de intrebare, esecul de la Galati, dar victoria din derbiul cu Dinamo l-a readus pe val pe Peseiro. Brusc, "vraja" s-a rupt, urmand patru infrangeri in cinci meciuri, dintre care doua pe propriul teren, dar si o amarata remiza alba pe gazonul nou promovatei FC Brasov. O alta echipa care a revenit in acest sezon in Liga I, FC Arges, a facut instructie cu rapidistii chiar la ei acasa, aprinzand, practic, fitilul eternului butoi de pulbere care este in Giulesti.
"Nemuritorul" Peseiro a fost bagat imediat in sedinta, de actionarii George Copos si Fathi Taher, semn ca a revenit printre antrenorii care pot fi oricand "decapitati". Cu siguranta, portughezul era deja zburat din Giulesti la ora aceasta daca joi nu ar fi avut marea sansa de a incerca sa mai repare ceva din ce a daramat intr-un timp surprinzator de scurt. Joi, Rapid va forta calificarea in grupele Cupei UEFA, impotriva lui Wolfsburg, iar daca miracolul nu se va produce atunci Peseiro isi va face bagajele.
Nu ar mai avea nici un sens sa stea, in conditiile in care a intrat deja in gura galeriei, care i-a cerut demisia in timpul partidei cu FC Arges. Mai grav este ca fanii i-au luat la ochi si pe jucatori, in special pe portarul Pardo, considerand ca multi dintre strainii adusi in vara sunt platiti mult prea bine fata de ceea ce ofera. Iar pe fondul acestui scandal se aude din nou vocea lui Copos, cu eternul refren "doar Mircea Lucescu ne poate salva"...