Democrat-liberalii sunt decisi sa-l ingroape pe politicianul Adrian Nastase. Strategii acestui partid au gasit in refuzul deputatului Nastase de a demisiona din Parlament un bun cal de bataie pentru a convinge electoratul ca fostul prim-ministru al Romaniei nu merita nici macar un vot. In opinia liderilor PD-L, refuzul deputatului Adrian Nastase de a demisiona si de a veni in fata justitiei nu este altceva decat o recunoastere clara a vinovatiei din dosarul instrumentat de procuratura. "Demnitatea unui politician roman o vedeti la Adrian Nastase. Spre deosebire de Miron Mitrea, spre deosebire de Traian Basescu, cand a fost cazul, acest om, in lasitatea domniei sale, refuza sa se duca in fata justitiei pentru ca in fata justitiei nu poti raspunde pe blog. In fata justitiei trebuie sa vorbesti personal, sa te aperi", sustine democrat-liberalul Cezar Preda.
Intr-o oarecare masura, PD-L are dreptate.
Vorbind despre verticalitatea lui Traian Basescu, Preda ia doar partea plina a paharului. In sensul ca uita un lucru extrem de edificator privind asa-zisa verticalitate a presedintelui. Acesta a inchiriat si apoi a cumparat ilegal celebrul imobil din Strada Mihaileanu. Dupa ce a promis ca va renunta la acest imobil, presedintele s-a razgandit. Dar nu acest lucru este semnificativ, ci faptul de mai bine de un an dosarul "Mihaileanu" a ramas tot in stadiul de plangere penala. In aprilie 2007, Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, a depus o plangere penala la Judecatoria Sectorului 5 ti la Biroul Cercetari Penale din cadrul Sectiei 17 Politie in care a cerut anchetarea functionarilor care i-au inchiriat ti apoi i-au vandut ilegal imobilul de pe Strada Mihaileanu lui Traian Basescu, pe vremea cand acesta era primarul Capitalei.
Sigur, presedintele se bucura pe toata durata mandatului de imunitate, motiv pentru care Grupul de Investigatii Politice a facut plangere penala impotriva functionarilor. Dar, in aceasta situatie, Cezar Preda n-ar trebui sa-i ceara si presedintelui Traian Basescu sa demisioneze pentru a se pune la dispozitia justitiei? Nu se va intampla nici una, nici alta. Un eventual refuz al presedintelui nu demonstreaza, la fel, "o recunoastere clara a vinovatiei"?
PD-L nu face altceva decat sa aplice o zicere a lui Traian Basescu, adresata lui Nastase in campania electorala din 2004: "Adriane nici nu stii cat de mic incepi sa fii. Prin solicitarea adresata lui Adrian Nastase de a demisiona cavalereste din Parlament, pentru a se pune la dispozitia justitiei, PD-L il obliga pe fostul prim-ministru la sinucidere politica.