Mai nou, avem si noi posibilitatea de a paria in problemele care tin de politica interna, dupa ce a fost deschis primul site de gen. Cei care pun banii pentru demiterea domnului Basescu au sansa de a obtine de patru ori mai multi bani decat au mizat, ceea ce nu e chiar de ici, de acolo. Riscul exista, ca in orice actiune de acest fel, deoarece, dupa cum merg campaniile pentru referendum si mai ales rezultatele ultimului sondaj realizat de CURS si CCSB, "marinarul" are sanse mari de a se intoarce la Cotroceni si "zarurile par a fi aruncate". Totusi, ar mai fi o multime de pariuri care ar putea suscita interesul celor pasionati.
Este vorba despre ceea ce se va intampla dupa anuntarea rezultatelor; despre actorii care acum sunt in prim plan si care risca, in cazul unui esec de proportii, sa fie trimisi in randul figurantilor. Cea mai interesanta prinsoare poate fi considerata cea privitoare la soarta PSD-ului, de fapt a actualului presedinte, Mircea Geoana, de a ramane in fruntea partidului. Domnul Geoana s-a implicat cu toate fortele intr-o campanie in care s-a manifestat adeseori excesiv de violent sau in care a folosit mijloace la limita bunului-simt, ca in cazul mortii Ralucai Stroescu, pentru a promova ideile stangii, considerata de multa lume ca fiind o idee absolut nefericita, ca sa nu spunem mai rau. Va mai ramane "prostanacul" in fruntea partidului? Daca nu, cine i-ar putea lua locul?
Daca se va organiza si un astfel de pariu, cele mai mari sanse le au, cel mai probabil, Victor Ponta sau Cristian Diaconescu. Dupa ce "valtoarea" care a cuprins societatea romaneasca in aceste zile excesiv de fierbinti, si la propriu, si la figurat, se va fi potolit, fiecare dintre parti va trebui sa se autoanalizeze, si perdantii vor trebui sa se retraga. In toata aceasta perioada, "micul Titulescu" a reusit sa aiba o atitudine suficient de echilibrata pentru a face din el un presedinte de partid mult mai credibil, chiar si pentru cei care, desi simpatizeaza cu PSD-ul, vor vota impotriva demiterii lui Basescu. Un stil care il recomanda ca fiind lozul castigator pentru cei care vor mai avea chef sa parieze pe unul sau altul dintre actorii tragicomediei care se joaca acum sub ochii nostri.