Sezonul muraturilor este unul nou pentru Mirel Radoi in ceea ce priveste eternul sau transfer in strainatate. De obicei, capitalul Stelei facea turul Europei la inceputul verii, pentru ca pana la finalul sezonului sa se intoarca la marea sa iubire. Apoi venea iarna, el mereu pleca si si mai des se intorcea. Si tot asa. Pana cand episodul Inter Milano, din telenovela "Mirel se transfera", l-a facut sa-si piarda rabdarea, iar la finalul dublei cu Galatasaray, care a parafat o noua calificare a Stelei in Liga Campionilor, l-a facut sa declare, clar si raspicat, ca in iarna va pleca sigur din Ghencea.
Suparare mare pentru Radoi, care a scos acele vorbe chiar cand nasul sau savura a treia calificare in Liga Campionilor. Pana la Inter Milano, s-au vehiculat fel de fel de nume, cel mai mare fiind Real Madrid, dar pana acum Mirel nu a avut niciodata vreo reactie, razand chiar si el de cat de des se transfera. Finul s-a cam saturat insa si el de Steaua vietii lui si vrea sa vada si cum este in alte zari, mai ales ca toata lumea spune ca va face fata la orice echipa din lume. Sosirea lui Jose Mourinho in Romania, pentru a vedea meciul cu Franta, a mai pus o caramida la realizarea unuia dintre marile transferuri ale fotbalului romanesc, dandu-se ca si sigura plecarea lui Radoi la Inter Milano. Chiar pentru o suma respectabila, 11-13 milioane euro, si cu un salariu de zece ori mai mare decat are la Steaua, de vreo trei milioane euro anual.
Tot respectul pentru Radoi, unul dintre "gladiatorii" fotbalului nostru, dar marea lui problema este propriul corp, care mereu ii da batai de cap. Stelistul stie destul de bine Italia, unde a petrecut luni bune la clinica din Bologna, fiind foarte des accidentat. Iar infirmeria lui Inter Milano este destul de des plina, chiar din aceasta cauza discutandu-se in vara despre achizitionarea stelistului. Astfel, daca va reusi sa scape de ghinionul accidentarilor, Radoi va putea fi un jucator extrem de important pentru campioana Italiei, in caz contrar el urmand sa devina un pacient de lux, cum a fost de exemplu, si Ronaldo, ba chiar si Cristi Chivu.