Sambata seara romani de toate varstele si din toate tarile, pe unde s-au imprastiat pentru a avea un trai mai bun, au avut pentru cateva ore un obiectiv comun: sustinerea echipei Romaniei la Eurovision 2008. Cum Nico si Vlad Mirita au fost cei care au spart gheata, fiind primii care au cantat in finala Eurovisionului din acest an, emotiile romanilor de pretutindeni au fost parca si mai mari, iar asteptarea fara sfarsit. Intr-un final insa s-a dat si verdictul, unul destul de aspru, care a "pedepsit" Romania care s-a clasat abia pe locul 20 din 25, terminand concursul printre ultimii, cu doar 47 de puncte. Si asta pentru ca au primit punctaj maxim doar de la Spania, unde sunt plecati la munca cei mai multi romani, si de la fratii nostri moldoveni. In rest liniste si pace. Si asta nu pentru ca tara noastra nu s-ar fi prezentat remarcabil sau nu ar fi mers la Eurovision cu o piesa care sa merite toata lauda, ci pentru ca, de la an la an, Eurovisionul nu prea mai este ceea ce vroia sa fie la inceput, o competitie serioasa si onesta intre "varfurile" muzicii din mai multe tari.

Am observat faptul ca, de cativa ani incoace, tara noastra scade vertiginos in cadrul acestei competitii, si nu pentru ca nu ar merge acolo cu valori, ci pentru ca acest concurs incepe sa capete tente politice de grup. De la an la an din ce in ce mai multe tari se aliaza, voit sau nu, si formeaza grupuri compacte care sprijina numai anumite tari, indiferent de calitatea interpretilor, a pieselor sau chiar a prestatiei scenice. Una peste alta, si la Eurovisionul din acest an a invins mai mult fraternitatea unor tari care s-au coalizat pentru a scoate cu orice pret un anumit invingator si tindem sa credem ca acest castigator ar fi fost stiut chiar inainte ca Eurovisionul din acest an sa se consume.

Sa nu se inteleaga faptul ca am avea ceva cu Rusia, care a castigat premiul intai in acest an, sau ca furia pierzatorului naste monstri, insa modalitatea de vot, coalizarea intre anumite tari si premierea unor piese care nu au o asa mare valoare ne determina sa credem ca ne cam pierdem timpul si energia degeaba pe la un Eurovision sec care incepe sa piarda din increderea de care se bucura cu ceva ani in urma.