Asa cum anticipam, inceputul de an este unul plin de evenimente pe scena politica in care Alianta D.A. joaca rolul unui les de care toti cei care vor cu tot dinadinsul trag ca sa arate cit mai bine. Pina la urma ma intreb daca mai e cineva care mai crede in aceasta alianta.

Co-semnatarul actului de nastere a acestei aliante, presedintele, a fost cel care a aruncat in aer, in numeroase ocazii, mariajul nefericit dintre cele doua patide, desi la vremea respectiva alaturarea a doua partide cu doctrine diferite intr-o astfel de alianta era aratata cu degetul de toti analistii politici. Acum diferenta dintre cele doua partide componente ale Aliantei este evidentiata de semnatarul si destinatarul biletului.

Premierul Tariceanu, fara a-si da seama de caracterul lui Traian Basescu, s-a iscalit in finalul celor doua propozitii trecute pe un bilet cu antet. Acum incearca sa se disculpe si sa sustina ca totul este o minciuna. Declaratia cum ca cele spuse de Elena Udrea sint doar minciuni a fost contracarata la scurt timp de aparitia biletului magic in mina lui Basescu.

Premierul Romaniei, recent integrate in Uniunea Europeana, nu s-a linistit si nici nu a vrut sa faca turul tarilor baltice sau al celor nordice ori al celor din Asia si a tot iesit pe post pentru a ne arata cita penibilitate se afla pe umerii sai.

Dar tandemul Udrea-Basescu nu a putut fi indiferent, astfel incit a adincit situatia, de fiecare data cind s-a putut, ducindu-l pe Calin Popescu Tariceanu spre zarile unde sarmanul PNTCD a intarcat.

Dupa unii cam pe acolo o sa ajunga si PNL-ul. Sau nu! Dar asta in cazul in care cine stie ce dosar indreptat impotriva duetului basesciano-udrist va fi scos la inveala. Dar amploarea scandalului provocat atunci de un astfel de dosar nu ar fi atit de penibil ca acesta cu biletelul.

Opozitia nu poate rata ocazia de a cere demiteri si suspendari, profitind de instabilitatea creata de cei doi actori principali ai actualei guvernari. Daca ar fi sa se atribuie premii pentru politicieni, asemenea premiilor pentru cinematografie, pentru ca tot este sezonul, Zmeura de Aur cred ca ar trebui impartita intre liberali si democrati. Mariajul lor ar putea fi un adevarat scenariu de telenovela politica, plinsul lui Traian Basescu pe umarul lui Stolojan fiind bun de generic pentru toate episoadele lacrimogene din serial.

Plinsul unei natiuni lipsite de conducatori cu capul pe umeri este vazut de o intreaga Europa, siderata de prostia dimboviteana si de lupta dintre palate. Nasterea biletului a concurat cu nasterea mostenitoarei imperiului Columbeanu, iar pentru ca prostul gust al politicienilor aliati i-a scirbit pe multi romani, acestia au preferat sa ridice audienta unei nasteri celebre doar prin batrinetea tatalui.