Dupa ce multe luni pisica fara de suflare a zacut in curtea lor, mai-marii din PSD au luat o decizie istorica si au hotarat ca ar fi timpul ca mirosurile pestilentiale sa emane si din curtea Coalitiei. Momentul lansarii a purtat chiar si un nume si, in buna traditie a mistocarelii specifice fostului partid de guvernamant, se numeste “motiune de cenzura“ si a fost rastignita in curtea actualei guvernari. Astfel, pisica decedata a fost umpluta cu toate relele - din care foarte multe bube au ramas in starea de coacere inca din anii in care domnul Nastase conducea cel mai “eficient Guvern“ din cate au existat vreodata in Romania - si a fost aruncata in curtea guvernantilor de azi.
Nimeni nu poate fi convins ca actualul Guvern este total lipsit de hibe si ca domnul Tariceanu va gasi cele mai bune solutii la problemele care ii apar in cale. Ba, din contra, se pare ca are de-a face cu probleme insurmontabile. Daca macar jumatate din ceea ce se spune despre liderii sindicali de la CFR ar corespunde realitatii (excluderea lor din diverse consilii de administratie, de unde castigau sume mai mult decat frumusele este doar un exemplu), atunci ministrii din actualul Executiv vor avea probleme foarte serioase. Nu ai cum sa te lupti cu un cetatean care pierde cateva zeci de milioane de lei, lunar. Poate ca este doar o manipulare. Dar daca nu este, alde Sala sau Socaciu vor trebui sa dea socoteala.
La fel ca domnul Sala, domnii Nastase si Geoana plang cu mare naduf de grija cetatenilor pe care ii pastoresc. Intr-un recent interviu, Mircea Geoana se arata profund ingrijorat de necazurile “concrete“ ale oamenilor, acuzand Puterea ca isi pierde vremea cu “nimicuri“, cum ar fi legile proprietatii sau ale justitiei. Hai sa fim seriosi! Adevaratele dureri ale acestei impardonabil de lungi perioade de tranzitie sunt tocmai legile care trebuie sa puna, o data pentru totdeauna, mult-asteptata ordine in domeniile proprietatii si ale justitiei. Pana atunci, toata gargara in bine cunoscutul stil Iliescu, chiar daca ambalata in parfum de roze, va ramane aceeasi otrava. Izul de putreziciune nu va fi acoperit in veci de buchetele de trandafiri aruncate din belsug pentru a lua ochii celor care nu vad sau nu vor sa vada in curtea cui se afla biata felina, de mult decedata.