Sunt de acord cu taxele şi impozitele, asta doar în situaţia în care prezenţa lor se justifică şi altfel decat prin faptul că respir aerul jegos de Galaţi şi suport circul prost de Romania. Statul acesta nu mi-a făcut nici un serviciu în afară de faptul că mi-a dat un buletin de identitate şi am reuşit să fac şcoli elementare fără să scot bani din buzunar pe loc. Iar pentru asta am plătit cu varf şi îndesat. De regulă eu sunt cel care trebuie să plătească pentru că trăieşte aici, iar pentru asta, cadou, statul îmi mai cere şi impozite.
Poate că tocmai de aia sunt nervos atunci cand aud că ministrul Finanţelor vrea să majoreze impozitele de la 1 ianuarie 2006. Potrivit proiectului de act normativ spune că se vor impozita cu 16% veniturile din activităţi independente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, investiţii, pensii, activităţi agricole, premii şi alte surse. Foarte bine! Să crească impozitele! Problema este ce oferă patria mumă la schimb...? Nu este foarte greu să găsim un răspuns la această întrebare: salarii cat mai mici, mizerie cat mai multă şi onoarea că reprezentăm ţara cu cei mai mulţi bolvavi de SIDA, cela mai durdulii prostituate şi cei mai împiedicaţi conducători.
Modalitatea aceasta de impozitare este singurul capitol la care Romania a reuşit să se alinieze în vederea integrării în UE. Era şi cel mai uşor şi profitabil să ceri mai mult. Nu ştiu însă dacă europenii vor fi de acord să îşi tragă fraţi rupţi în fund cărora li se cere în schimb o avere pentru că beneficiază de te miri ce şi mai nimic.