Cineva spunea, odata, ca un an bun este cand in decembrie stii ca ai cladit ceva in anul aflat la final. Din pacate traditia noastra ne impinge sa credeam ca am avut un an bun pentru ca am prostit pe cineva in cursul anului.

Fiecare priveste 2007, anul care a intrat in ultimele 18 zile, cu proprii sai ochi si crede ca a fost un an bun pentru sine din diverse motive a€" de la faptul ca Dinamo a castigat campionatul pana la admiterea la facultate a€" sau un an nereusit, pentru aceleasi diverse motive.

Astazi in calendar este scris 13 decembrie, ultimul 13 calendaristic al acestui an. Inca o saptamana de munca si apoi se intra in perioada de sarbatori, o perioada de cadouri, planuri pentru 2008 si de contabilizari ale reusitelor din 2007.

Nimic nou pana aici, si probabil si pana la sfarsit, insa stiu ca o vorba inteleapta ii invata pe ceilalti ca la finalul anului sa fie in stare sa scrie trei relizari simple la care au muncit. Spre exemplu, pe lista aceasta, poate si a constiintei, nu pot intra modele de tipul "am reusit la admiterea la facultate, nu am invatat prea mult, dar am avut noroc", ci doar modele de genul "am reusit la facultate si am reusit pentru ca m-am pregatit bine". Acum, ca se intra doar cu bacalaureatul, exemplul e unul fictiv...

Eu sincer nu stiu daca as reusi sa completez "Lista celor trei reusite", dar nu conteaza prea mult situatia mea. Bine ar fi ca marea majoritate a romanilor sa poata completa cu usurinta lista.

Cred ca, plecand de la acest exemplu simplu, al acestei liste, poporul nostru ar reusi sa renunte la balcanismul prin care nu facem decat sa ne plangem de conditii nefavorabile sau sa incercam sa furam caciula vecinilor.

Dar sa revin putin, sa nu cad mai adanc in patetism. Ma gandeam cine ar putea avea cele mai multe reusite in 2007, din judetul nostru. Ma refer aici doar la reusitele publice, daca imi este permis sa le denumesc astfel. Probabil Bute, echipa de volei (campiona in 2007) si elevii olimpici.

Oare cand o sa intre intr-un astfel de top al reusitelor corecte si vreun politician ce, chipurile, a intrat pe listele alegerilor pentru a lucra in slujba cetateanului? Desi poate "saracii" au incercat sa lucreze in slujba mea, dar eu i-am dat afara, i-am concediat dupa prima zi pentru ca nu erau in stare decat sa aiba grija de propriile datorii si interese. Pentru ca, la urma-urmei, este dreptul meu sa spun despre reprezentantii administratiei locale ca sunt incapabili sa ma reprezinte si din acest motiv ii concediez, pentru ca tot eu, ca reprezentatnt al electoratului, i-am pus in functie.

Acum astept ca in 2008 sa am mai multe realizari pe lista cu reusite si sa apara macar una din partea reprezentantilor administratiei locale.