Nemultumit de slaba sustinere a consilierilor judeteni ai PNL, adica a celor din partidul propriu, fata de sumele de bani ce ar trebui alocate municipiului Botosani, primarul Flutur Catalin a amenintat ca isi va reconsidera pozitia politica, neexcluzind chiar varianta de a deveni independent.
Tinde oare sa devina o moda, chestia asta cu santajul politic? In urma cu nici doua luni, senatorul Tabuleac demisiona cu scandal din partid pentru ca nu a fost lasat el personal sa puna prefect. Atunci unul dintre cei care l-au infierat aspru a fost chiar primarul Flutur sustinind, pe buna dreptate, ca daca partidul sau cedeaza la santaj atunci este posibil orice. Iata-l acum aflat in aceeasi ipostaza, cu diferenta fundamentala ca jocurile in parlament au o cu totul alta miza. Daca Tabuleac a putut negocia in forta, bazindu-se pe majoritatea subtire a Aliantei din senat, Flutur nu are nici cea mai mica sansa sa-si lamureasca in acelasi fel colegii de partid ajunsi consilieri judeteni ci dimpotriva, ii determina sa-si doreasca chiar sa faca acest gest. Faptul ca in politica este lipsa de onestitate e evident si cunoscut. Ei intre ei se cearta si apoi se saruta, dupa cum o cer interesele. Primarul Flutur nu este un heirupist, care pune el mina sa asfalteze, sa prinda ciini vagabonzi, sa tina audiente maraton, sa verifice personal totul. Adica sa incerce sa faca totul, asa cum a procedat fostul primar Florin Egner. Flutur stie precis ca pentru a se cunoaste ceva in oras este nevoie de bani multi pe care bugetul local nu ii poate da. Daca nu sint bani, restul este doar efort inutil. Cu bani se pot face asfaltari, se pot pune semafoare, se poate arata ceva concret botosanenilor. Paradoxal, tocmai colegii sai de partid nu vor sa i-i dea cu toate ca, sustine Flutur, ar fi trebuit in mod legal sa o faca. Astfel ajungem in situatia in care s-a gasit si Egner, in celebra iarna de acum trei ani, cind acesta, boicotat de proprii colegi de partid, a lasat orasul in frig.
Este putin probabil ca Flutur sa ajunga in corzi atit de tare incit sa plece din PNL, insa daca a ajuns la concluzia ca mai bine poate conduce ca independent, inseamna ca faptele au inceput s-o ia razna de-a binelea. Sau mai degraba isi incearca puterile in partid, asa cum a mai facut-o atunci cind s-a propus pentru postul de prefect. In acest fel el afla daca este sau nu popular printre colegi cu rezultatul bun ca aflam si noi daca vom avea un oras mai frumos sau nu. Tare bine ar fi insa ca aceste doua probleme sa nu fie conditionate.