Nu credeam s-ajung sa citesc vreodata din nou ale lui Cosbuc cunoscute versuri: "La Nelu vine un arab/ Cu dolari multi si nu prea slab/ 'Sint Nelu neam de beduin/ Legitimatie detin/ Si de la Viorel eu vin/ Sa-ti spun cit mi-esti de drag'/ Se-ncrunta Nelu: 'Esti nebun?/ Ca te cunosc ai vrea sa spun?/ Dar asta-ar fi o nebunie/ PsitNA si-un copilas o stie/ Asa ca mars la puscarie/ Drum bun'". Si a plecat arabul cu citiva prieteni; Si nu erau tristi. Ba strigau in cor: "Nu ne este frica/ Stam cu Boerica/ Si de-o fi proces/ Vom avea succes/ Ca de dam un ban/ Ne apara...", dar n-am auzit cine-i apara ca deja se departasera.

Din pacate mai sint unii rauvoitori care profita si ataca partidul, spunind ca ar fi un partid de corupti. Asta a fost in trecut; acum s-a curatat caci l-au dat afara pe Mischie. Altii, aflind ca nea Omar face prostii de mai multi ani intreaba ce-au facut puterea si institutiile statului. Niste nesimtiti. Pai cum ce-a facut? Puterea era ocupata cu ale ei, nu mai avea timp si pentru hotiile altora. Si apoi, daca li se oferea si arabilor ocazia sa se manifeste o faceau din patriotism; sa nu se mai spuna ca numai romanii fura. Si apoi s-au intocmit si niste dosare, dar nu s-au vazut bine fiindca erau acoperite cu niste stenograme. Iar daca cineva incerca sa le scoata de sub ele i se deschidea usa la balcon.

Devin penibile prin repetarea lor acuzele ca in acest partid ar fi multi escroci. Dar oare acestia sint primiti in partid fiindca sint escroci sau devin escroci dupa ce au intrat in partid, in semn de solidaritate? Si sa nu mai exageram cum ca astia sint pusi sa darime tot, apelind la faptul ca de abia a plecat Nastase din sala filarmonicii oltene ca s-a si darimat tavanul. E clar ca a fost ceva premeditat, caci cea mai mare portiune din tavan a cazut peste scaunele pe care le ocup prin abonament la concerte.

Tot indivizii astia care n-au ce face (ce bine ar prinde acum un canal) afirma ca in acest partid ar fi multi care au mai fost si alta data. Si vor sa introduca legea lustratiei. Asta tinind cont de marele succes de care s-a bucurat legea deconspirarii securistilor. Numai ca legea ar veni cam tirziu. Oamenii s-au aranjat bine de tot. Ce-ai putea sa le faci acum? Sa-i razi in cap si sa le lasi numai o mesa de sorginte marina? Sau sa le cintam manele de tipul: "Uite-acum ne desteptam/ Si ne-apucam sa-i castram/ Desi multi au emanat/ Prin guverne, prin Senat/ Iar care au fost mai vicleni/ Au ajuns la Cotroceni". Totusi, un proces al comunismului, fara intentie de razbunare sau pedepsire, ar fi necesar. Tocmai de aceea n-are nici o sansa sa se produca. Asa ca legea lustratiei va deveni legea "ilustratiei neputintei noastre".

Dar sa nu mai fim chiar atit de mohoriti, sa mai vedem si alte lucruri, mai trasnite. Iata, e posibil ca o camila sa devina regina Angliei. O consiliera de la Cotroceni are decolteu pina la genunchi, ceea ce demonstreaza ca are o fire deschisa, generoasa si nu ascunde nimic. Pe aceeasi linie, unei frumuseti i s-au oferit 500.000 de dolari ca sa pozeze goala intr-o revista. Mie mi s-a oferit un milion ca sa nu ma pozez nici macar imbracat. Si daca e o asa pasiune de a fotografia lucruri goale, de ce nu se fotografiaza capetele unor oameni politici? I-am auzit de curind vorbind pe trei parlamentari si m-am consolat ca sint altii si mai decit mine. Nea Traian nu renunta la mesa pe care o agita amenintator precum rechinii inotatoarea dorsala. Si ca un veritabil bau-bau ii sperie de moarte pe cale bucala pe corupti. Mi-a placut Basescu pentru ca a administrat un purgativ politiei, ceea ce a permis eliminarea unor lucruri daunatoare. Si fiindca are si calitati, si defecte, ceea ce il face mai uman. (M-am saturat de presedinti perfecti, genii carpatine sau personalitati care au cinstit saracia si au saracit cinstea). Dar parca l-as vrea pe Basescu renuntind la unele din defectele din dotare care l-au umanizat prea mult. Are o groaza de consilieri; sa-i puna pe ei sa vorbeasca atunci cind are de gind sa spuna prostioare.

Si ca si cind toate astea nu ne-ar fi de ajuns, tocmai acum ne-au invitat europenii sa intram in UE. Asta ne mai lipsea. Au fost multi oameni cu scaun la cap si sub fund care au tras semnale de alarma: ("vin mosierii", "proprietatea particulara e un moft", "sa nu ne dea noua nimeni lectii de democratie") si au intirziat cit s-a putut nenorocirea asta. In fond, noi sintem romani si meritam mult mai mult. Sa ne dea ei banii si sa nu ne spuna noua ce sa facem si cum sa facem.

Invitatia ce ni s-a facut va trebui onorata; altfel ne va fi retrasa. Si singura noastra speranta ca am putea schimba ceva in bine in tara asta se va duce pe apa simbetei. Poate acum, in ultimul ceas, unii dintre noi se vor destepta; altii, cu siguranta vom ramine la fel. Si vom face haz de necaz, atita timp cit nu s-a pus inca impozit pe zimbet. Daca romanii au rezistat de-a lungul vremilor la atitea necazuri este si pentru ca au stiut sa faca haz de necaz. Necazuri avem destule. Mai ramine sa ne bucuram de orice ne-ar putea bucura putin. Ca de pilda de victoria de miine a Stiintei impotriva Stelei. Caci se poate!

Ce nu se pooate in tara asta?