Disensiunile din Coalitia D.A. s-au transformat, incet-incet, intr-un veritabil razboi, care duce tot mai mult cu gandul la o familie aflata, in mod evident, in pragul divortului. Situatie in care cei doi nu se mai suporta, dar, din pricina unor cauze de conjunctura, sunt nevoiti sa amane depunerea actelor la tribunal.
Daca cele doua parti aflate in conflict nu realizeaza gravitatea situatiei si se bucura atunci cand mai reusesc sa aplice cate o corectie partenerului, cei aflati in cea mai neplacuta situatie sunt, ca si in viata, prietenii comuni, nevoiti sa asculte, aproape zilnic, acuze reciproce dintre cele mai grave, fiecare dintre parti incercand sa atraga simpatia celor care au apreciat cuplul si s-au bucurat pentru reusitele lor si care privesc neputinciosi la conflictul care tinde sa ajunga la paroxism.
De obicei, cei aflati in pragul ruperii casniciei "se dau in stamba" cu ocazia unei petreceri, unde invitatii asista, uluiti, la vorbele grele pe care si le arunca unul altuia. Momente foarte penibile, in care fiecare dintre parti isi aminteste cu un soi de masochism de momentele cele mai neplacute ale traiului in comun, de faptul ca ea l-a inselat cu nu stiu cine, iar el a fost violent fara niciun motiv. Copiii se uita cu lacrimi in ochi la disputa, amicii comuni simtind un scarbos sentiment de jena si amintindu-si vorba potrivit careia "rufele murdare se spala numai in familie". Dupa care pleaca acasa cu un gust amar, nefiind convinsi ca vreuna dintre parti ar avea dreptate si hotarand ca macar pentru o perioada sa nu mai onoreze invitatiile la petrecerile organizate de cuplul cu pricina.
In viata politica, o situatie conflictuala, din ce in ce mai grava, intre doi fosti aliati ii pune intr-o situatie foarte suparatoare pe cei care au avut incredere in faptul ca, desi mirosea de la bun inceput a fi "o casatorie din interes", cei doi protagonisti vor sti sa treaca peste problemele de cuplu. In cazul Aliantei D.A., celor multi care au crezut in stabilitatea cuplului nu le mai ramane decat sa spere ca odata si odata le va veni mintea la cap si vor realiza ca spalatul rufelor in public, eventual prin intermediul mass-mediei, este pe cat de neproductiv, pe atat de jenant, punandu-i pe "amicii comuni" intr-o situatie teribil de ingrata si de suparatoare. Chiar daca, in lipsa unei alternative credibile, asa cum arata ultimul sondaj CURS, mai sunt dispusi sa le mai ofere o sansa. O sansa de care, daca nu va profita la timp, promitatoarea Alianta D.A., se va transforma intr-o trupa de asasini ai sperantelor multor romani.