Vocatia de marinel a presedintelui Basescu nu se dezminti nici deunazi, cind i-a felicitat si omagiat in cadru festiv pe politienii Ministerului de Interne. Dupa ce a criticat vehement Guvernul ca prea abuzeaza de functie si schimba directorii dupa cum il taie capul si doctrina politica, s-a lasat dus de valuri si a dat-o pe melancolie, adresind cele mai calde si prezidentiale multumiri celor cu bulanul la subtioara sau cu mina pe tragaci, gata oricind sa dea un sut in cur cardiacului ce zace pe trotuar, adresindu-i-se cu "Ba, betivanule! " decit sa ajute oarba Justitie sa treaca strada.
Aproape ca nu mai stii ce sa crezi citind in ziarele de mare tiraj din Romania, cind primele trei din top isi cer scuze public, in scris si la televizor, fata de ministrul Justitiei Monica Macovei. Ziaristi premiati la concursul "Zece pentru Romani " sau soumeni de televiziune insomniaci au facut plecaciuni in fata doamnei ministru al Justitiei, facind-o pe-a banateanul: " Nu stiu nimic, n-am vazut nimic, n-am auzit nimic fiindca zorbeam zup ". Odata in secol se vrea a se pune ordine si in ograda Justitiei si atunci se gasesc circotasi care sa-i ceara oarbei zeite sa-si duca balanta la metrologie.
Estimp prim ministrul Greuceanu o face pe-a Tariceanu si nu se da batut nici macar cu palma pe umar. O tine sus si tare pe a lui, cum ca fuziunea dintre PNL si PD nu se poate face decit pe principii liberale, adica asa cum vrea el. Chiar daca marinelul mai da din cind in cind cu vaporul in stilp, se vede de la o posta ca vaporul lui e mai tare decit motoreta premierului. Ceea ce nu prea inteleg supusii din teritoriu. N-ai cum sa-i explici nici deputatului Radu Dragus si nici senatorului Mihai Tibuleac ca nu poti imperechea o camila cu un elefant. Ca motocicleta si vaporul nu incap in aceeasi parcare.
Tocmai cind credeam ca vremea odioasei guvernari CDR a disparut, iaca-ta ca se intimpla din nou ca simburele de scandal sa dea roade pe terenul fertil al Aliantei Dreptate si Adevar. Adevar grait-a cineva si mare Dreptate a avut cind a spus: "Incurca-i, drace! " Si dracul i-a incurcat atit de bine ca trei ani de acum incolo, adica pina in preajma alegerilor viitoare vom uita si de golul din stomac si de gaura din soseata copilului, asistind ca la telenovele la iubirea dintre cele doua partide care se afla la putere, dar inca n-au aflat.
Asa cum premierul Tariceanu a aflat din presa despre scrisoarea pierduta de Ion Luca Caragiale in drum catre Palatul Cotroceni, tot din presa va afla ca nu mai e prim ministru. Si nici seful direct al senatorului Tibuleac, cel care din cite am auzit s-a lasat de curind de bautura si a trecut la munca de jos, adica la cimp. Hambitul presedintelui, cunoscut inca din vremea guvernarii CDR, s-ar putea sa dea si de acesta data roade. Iar roadele hambitului sau s-a materializat atunci prin disparitia Conventiei de la guvernare si desfiintarea unor partide care pina atunci pareau puternice. Pentru el PNL sau PD sint tot un drac si putin conteaza daca fuzioneaza au ba. Au disparut ele imperii, nu o amarita de alinta formala, ca doi betivi care se tin de dupa git ca sa treca pe punte.
Vor ramine in schimb in istorie un presedinte nonconformist si un ministru al Justitiei sinucigas, pentru care functia de prim ministru nu prea exista. Tibuleac, Dragus, Cimpanu si altii ca ei vor ramine sa faca aliante pe o barca in parc.