Inapoi la celula de baza, la organizatia de sector; “sedinte de demascare“ la partid pentru justificarea averilor candidatilor la toate functiile din PSD; vechime de peste 10 ani in partid pentru cei care vor sa acceada in conducerea centrala. Aceasta este reforma pe care Ion Iliescu o propune in PSD. Vorba vine ca o propune, pentru ca, de fapt, intr-un ritm dracesc, de cazacioc, el isi impune in forta absolut toate punctele de vedere.
Intr-un interviu acordat ieri unei agentii de presa, Iliescu isi varsa din nou oful impotriva “ciocoismului“ care a pus stapanire pe PSD. De aceasta data, tinta este clara.
Pentru a nu exista nici un fel de dubiu in legatura cu intentiile pe care le are in legatura cu gruparea Nastase, Iliescu isi ia avant proletar si sare impotriva celor care au intrat in partid direct in functii grele, propunand ca acestia sa fie trimisi urgent la munca de jos in organizatii locale. De aici vine si criteriul vechimii in PSD. Iliescu a subliniat ca Octav Cozmanca nu a facut decat sa puna pe hartie o serie de propuneri venite din filiale (poporul, vocea poporului), motiv pentru care liderul de facto al PSD se raliaza acestor propuneri. Care este efectul imediat al acestui criteriu de vechime in partid? Eliminarea din structurile de conducere ale PSD a tuturor oamenilor adusi de Nastase. Tanasescu, Geoana, Ponta sau Diaconescu sunt doar cateva dintre achizitiile fostului premier care astazi se vad trimise la “lipit afise“.
Si asta este inca nimic din arsenalul cu care Iliescu il ameninta pe Nastase. Pentru eliminarea etichetei de partid corupt, fostul sef al statului cere ca toti candidatii la functii in conducerea PSD, de la organizatiile de cartier si pana la Kiseleff, sa-si justifice in fata colegilor averile (fabuloase) pe care le-au acumulat. Adica, sa-i numere colegii de partid toate ouale lui Nastase? Si asta in sedinta publica! Lovitura mai sub centura decat asta nu i-a aplicat Iliescu lui Nastase nici macar atunci cand a spus despre el ca-i arogant.
Ce replica ar putea sa-i dea Nastase lui Iliescu? Fostul sef al statului a repetat, obsesiv, ca vorbeste in numele nenumaratilor membri PSD cinstiti care s-au vazut calcati in picioare de oamenii fara experienta politica impusi de fostul premier. De altfel, Iliescu vorbeste mereu in numele poporului, asa cum a facut-o si atunci cand a chemat minerii in Capitala. Doar ca lupta care se da acum in PSD este mult mai dura si mai murdara decat toate mineriadele luate la un loc.