Imediat dupa exit-poll-uri am asistat cu totii la un carnaval al analistilor politici care s-au impartit la cele doua televiziuni pro si contra Basescu. Nici unul din ei nu a reusit sa vada mai departe de declaratiile infierbantate ale liderilor Geoana si Boc, nici unul dintre astia, care ne spun in fiecare seara, la ora de mare audienta, ca inteleg si stiu ei mersurile politicii romanesti, nu a reusit sa explice poporului ce se va intampla. Pe scurt, niste estimari cu o eroare foarte mare, care fac de ras institutele de sondaj si chiar pun sub semnul intrebarii alte rezultate exit poll de pana acum, au accelerat sangele prin venele comentatorilor, pardon, analistilor politici. Care au inceput sa abereze. Circul cel mai mare s-a facut la televiziunea contra Basescu, unde i"obisnuitiii" casei, le-am spune analistii de serviciu, au intors pe o fata si pe alta scorurile false puse la dispozitie de nu stiu ce institut de sondaje. Rezultatul lor? PSD+PC - vine, vine, vine, calca totul in picioare! L-au denigrat pe Iliescu, care la varsta lui nu mai poate decat sa incaseze lovituri prin media de pe la cei care-l lingeau acum ani buni si se gudurau pentru vreun post de conducere, politic sau nu. L-au ridicat in slavi pe Geoana, au gandit chiar si un guvern facut la televizor, ce mai, au tras concluzii si au emis teorii si teoreme.
Nebunia n-a tinut decat o zi. Pentru ca marti s-au cam inversat scorurile, ba mai mult au revenit la adevarata lor valoare. Miercuri a dat o noua lovitura analistilor de conjunctura. PD-L a obtinut mai multe mandate la Camera si la Senat, deci tot ce-au discutat i"analistiii" s-a dus de rapa. Fara sa se inteleaga ca cineva ar aduce un elogiu vreunui partid sau alianta, nu putem sa nu constatam inceputul sfarsitului unor analisti de paie.
Astfel, parlamentarele de anul acesta au reprezentat o davada in plus, daca mai era nevoie, ca analizele analistilor de televizor au valoarea unei telenovele si destinatia acesteia, ca sa nu zic target. Basme pentru femei singure si casnice si barbati someri.