...La nici o luna dupa alegeri, presedintele Basescu se apuca sa frunzareasca nesfarsitele topuri de hartie pe care parlamentarii proaspat alesi isi notasera propunerile si sugestiile privitoare la componenta noului Guvern. La o prima vedere, nimic nu parea anormal. Numai ca, dupa cateva minute de lectura, pe Traian il apuca o durere de cap la fel de nesfarsita ca si listele de potentiali ministri. Era dezastru! Nu numai ca nu aveai pe cine alege, dar cvasi-totalitatea propunerilor duhneau de la o posta a nepotisme, preferinte manelisto-vedetistice si gusturi lautaresti.

Iata cam ce scria pe liste: La Cultura, Basescu avea de unde alege - ori pe micutul Adi ex-Minune, ori pe mult mai sobrul Nelu Ploiesteanu. Exista pana si o varianta de rezerva - Vali Vijelie. Cam la fel de multe propuneri existau si pentru sefia diplomatiei mioritice - daca seful statului nu era multumit de prestatia super-ultra-arhi-mega-vedetei Oana Zavoranu, putea opta pentru o inlocuitoare de calibru greu (sau pe-aproape), recte "zana surprizelor", Andreea Marin a lui Banica. Si solutia de avarie era destul de interesanta - generoasa "Mama Natura", Roxana Ionescu, ar putea aplana la sanu-i generos orice conflict geo-strategic de pe mapamond.

Ehei, la Finante era cu totul alta ciorba... Unele partide o propuneau pe aceeasi eterna, fascinanta si policalificata Andreea Marin, care a dovedit ca este potrivita pentru un asemenea post fiindca si-a aparat cu dintii, manichiura si glasciorul suav "tunat" la 110 decibeli proprietatile proaspatului ei sotior (care erau de fapt ale vesnicei rivale Mihaela Radulescu). Alte formatiuni, in schimb, vedeau candidatul ideal in persoana trubadurului de Ferentari Liviu Pustiuā€˜, care isi dovedise calitatile de profesionist intr-ale finantelor prin noianul de hituri de succes trans-cartier in care pomenea de banii lui, pe care-i vanau fara folos dusmanii.

...Dupa doua ore de asemenea chin, Traian Basescu se uita la ceas, isi potrivi pentru a n-spea oara nodul la cravata si inghiti lacom un pahar cu apa. Apoi se trezi din somn, rasufland usurat ca totul fusese doar un cosmar. E drept, cu toate candidaturile de vedete anuntate in ultima perioada, un asemenea cosmar ar putea deveni realitate. Si atunci nimic nu ar mai deosebi un astfel de guvern de o casa a groazei...