Miercuri seara, Steaua incepe batalia pentru Liga Campionilor, pe care o vizeaza pentru a treia oara la rand. Sortii nu au mai fost asa darnici cu Gigi Becali, ca la ultimele doua editii, dar patronul gruparii din Ghencea nu dispera, fiind convins ca nimic nu se poate intampla rau cu doua zile inainte de 15 august, cand se va sarbatori Adormirea Maicii Domnului.
De-a lungul istoriei, am avut numeroase batalii cu turcii, de la Stefan cel Mare, pana la Mihai Viteazul, dar pentru Becali niciuna nu e asa importanta precum cea dintre Steaua si Galatasaray. Ironia sortii face ca in drumul lui Gigi sa apara chiar unica echipa cu care Hagi a castigat un trofeu, in speta Cupa Turciei, un semn pentru finul razvratit ca Domnul il pedepseste pentru modul cum s-a purtat cu nasul care l-a adus in fascinanta lume a fotbalului. Care va fi deznodamantul, vom afla in scurt timp, cert este insa faptul ca turcii nu mai sunt asa de puternici ca pe vremuri, dar nici romanii asa de bine pregatiti sa-si apere glia stramoseasca.
Ca sa nu fie niciun dubiu, pentru nimeni, ca va suferi in cazul in care Steaua nu va straluci pe cerul Ligii Campionilor, Becali sustine ca nu e un capat de tara daca echipa sa va ajunge in Cupa UEFA, competitie care pentru el anul trecut nu insemna mai nimic. Asa se intampla chiar si cu romanii ajunsi, sa se multumeasca cu putin in momentul in care nu sunt in stare sa se recunoasca invinsi. Sa admita ca lotul de acum e mai slab valoric decat cel de anul trecut sau ca nimic nu mai poate fi ca inainte in conditiile in care te lauzi un campionat intreg ca ajungi direct in Liga, pentru ca apoi sa tremuri in canicula verii asteptand verdictul de la UEFA: elimina sau nu Steaua din Liga Campionilor, dupa scandalul "valiza de la Cluj". Si ca apoi sa te uiti, la ceas de Liga Campionilor, cum joaca portughezo-cvasiardeleni de la CFR Cluj in competitia la care tu ravnesti necontenit.