Daca exista vreo persoana care poate sa scrie mai mult de doua fraze despre ce s-a mai intamplat pozitiv in oras, cred ca ar trebui sa primeasca automat orice functie doreste in administratia locala. Sau poate ca deja o ocupa pe cea mai inalta?!

Mi s-a intamplat de mai multe ori in ultimul an sa fiu intrebat de cunostinte care au ales sa traiasca in strainatate ce se mai petrece prin Galati, ce s-a mai schimbat? Am stat un minut, am stat doua, am stat chiar si mai mult si tot nu am stiu ce sa le raspund. Sper sa fiu eu de vina si sa nu fiu bine informat, iar realitatea sa fie alta, ca se misca ceva prin oras, dar eu nu sunt in stare sa vad si nici sa aflu.

Dar sa revin la intrebarea pe care am apucat sa mi-o adresez in aceste randuri. Ce s-a schimbat in Galati in acest an, care este aproape de final? Cainii comunitari sunt mai multi decat anul trecut, cel putin prin Tiglina II, iar daca intri din strada Brailei pe strazile de cartier dupa ora 21.00-22.00, poti fi sigur ca te mai latra un patruped, iar la ore tarzii incearca sa vada si daca il lasi sa guste carne de om. Strazile sunt la fel de pline de gropi sau la fel de bine asfaltate (mai sunt vreo doua astfel de cazuri) ca si in 2006 si la fel de murdare, iar cerul este la fel de cenusiu din cauza locului de munca a peste 15.000 de galateni.

Dar sa cobor la un alt nivel, sa nu mi se reproseze ca ma plang ca soarele arata la fel, in fiecare zi si in fiecare an. Chiar si asa, tot nu gasesc ca s-a facut ceva in oras, iar si eu sa-i pot multumi lui x sau z ca s-a batut sa realizeze un anume proiect.

Cu toate acestea, pentru ca prietenii ma presau sa le spun ce mai este nou prin orasul dunarean, am gasit ceva ce s-a schimbat, si, mai mult, s-a schimbat in bine. Au inceput sa apara din ce in ce mai multe supermarket-uri in oras. Nu vrea sa fac analiza economica sau de orice alta natura, ci vreau doar sa subliniez faptul ca aparitia unor nume ca Selgros, Praktiker, Real la Galati este un semn ca orasul are potential, nu ca orasul este dezvoltat (poate ca este dezvoltat mai mult decat Braila).

Prin urmare, pe mine nu ma intereseaza decat ca reprezentantii comunitatii locale, si nu numai ei, sa-mi ofere sansa sa spun, cand sunt intrebat de apropiatii plecati din tara, mai multe decat despre deschiderea unui supermarket. Acum, ca tot veni vorba de noutatile din oras transmise peste hotare, e cazul sa mentionez si panourile publicitare tip tv care au inceput sa apara prin oras.

Acum sper doar ca maine sa nu mai fiu intrebat acelasi lucru, ca am ramas fara raspuns. Insa eu sper in continuare sa nu vad noutatile, deci vina sa fie a mea.