Ca fotbalul iti aduce beneficii, imagine si, de ce nu, popularitate (vezi cazul lui Gigi Becali), nu mai este un secret pentru nimeni. Dat fiind impactul pe care sportul cu balonul rotund il are intr-o tara in care toata lumea se pricepe la politica si la fotbal, DNA si-a asociat numele, de cateva zile, cu Liga lui Mitica.
Sa ne facem iluzii ca, la un an de cand Justitia italiana a taiat in bucati putreziciunea fotbalului din "Cizma", vom asista la astfel de masuri si pe malurile Dambovitei? Hmmm... Sau sa speram... Cert este ca, daca nu doresc sa faca doar baloane publicitare de sapun, justitiarii anticoruptie au suficienta "marfa" pentru a ne permite sa asistam la un "meci" spectaculos. Copos, Becali, Borcea si Meme Stoica au calcat deja, direct sau prin intermediul avocatilor, pragul DNA pentru a li se aduce la cunostinta implicarea in fapte de coruptie.
Ar fi chiar penibil daca procurorii nu ar lua nicio masura, dupa ce o tara intreaga a urmarit cursa "unicului" Maybach in urmarirea autocarului unei echipe, Gloria Bistrita, momita cu bani grei pentru a ajuta, indirect, Steaua sa prinda un loc de Liga Campionilor... Poate vom afla si diferentele dintre sumele de transfer declarate in tara si cele anuntate in tarile unde Mutu, Marius Niculae si alti jucatori romani isi castiga existenta ca fotbalisti... Poate vom afla si de ce Meme Stoica, fost manager al Stelei, are, incepand de vineri, calitatea de urmarit in dosarul care instrumenteaza "donatiile" facute de clubul din Ghencea in finalul sezonului trecut...
Poate vom afla raspunsuri la toate aceste intrebari cat mai curand... Mingea este rotunda, asa cum suna un cliseu obosit, dar, foarte important, se afla in terenul justitiabililor din Romania.