DNA a muncit din greu ca sa dea gata dosarele ministrilor parlamentari, pentru a le trimite Parlamentului, cu solicitarea de a aproba inceperea urmaririi a acestora chiar in timpul campaniei electorale. Cu alte cuvinte, DNA, contrar legii, a intrat in campanie electorala inainte de termenul legal de declansare a acesteia.
Toata lumea vede cu ochiul liber ca, oricat ar nega sefii DNA, lupta anticoruptie este o batalie comandata politic. Cu putina decenta, "incoruptibilii" de la DNA ar fi putut sa astepte o luna cu ofensiva finala, chiar cu riscul de a fi acuzati de tergiversare. Acum, acuzatia este cu mult mai grava. Implicarea, fie ea si accidentala, in lupta politica este raul cel mai mare de care ar putea suferi Justitia. Aminteste de vremuri dictatoriale, aminteste de timpul cand oamenii erau aruncati in puscarii pe baza unor dosare fabricate la comanda politica.
Abnegatia procurorilor DNA miroase a praf de pusca. Se creaza un precedent periculos si, in loc ca Justitia sa devina cu adevarat independenta si nemiloasa, ea se transforma intr-un caine docil, bine dresat si gata sa execute orice comanda, fie ea si odioasa.
Ministrii parlamentari suspectati de diverse incalcari ale legii trebuie pedepsiti daca aceste incalcari vor fi dovedite. De aici, insa, pana prigoana politica este cale lunga si este un lucru care se intampla decat in comunitatile subdezvoltate, in care politicul isi da mana cu grupurile mafiote.
Nu stim cui face jocurile DNA, desi e loc destul pentru speculatii. Cert este ca nu face bine ce face. Dupa ce i s-a taiat macaroana Colegiului CNSAS, care intrase in politica pana peste cap, locul acestuia a fost luat, iata, de DNA. CNSAS devenise suspect de justitiar cu anumite persoane. Nu era normal. Acum, justitiarul, prin lege, DNA se transforma in bici politic. Este chiar lucrul de care ar fi trebuit sa se fereasca... ca de dracu'. Faptul ca nu se opune sa intre in jocurile politice dovedeste ca n-a fost niciodata in afara lor. Si nici nu va fi vreodata.