Asta ar trebui infiintata in Parlament, daca ea nu functioneaza deja, ezoteric, prin colturi intunecate de coridoare prin Casa Poporului. Ca doar parlamentari vizati in anchete "grele" sau parlamentari amici la catarama cu urmariti penal in dosare la fel de "grele" sunt cu duiumul. Parlament care, nimeni nu stie de ce, a respins fara greturi si explicatii coerente Ordonanta DIICOT dupa care procurorii actionau impotriva crimei organizate inca din februarie.
Procurorilor li s-a luat sabia din mana si au primit in schimb de la alesii neamului lopatica si galetusa, cu care au fost trimisi sa alerge dupa marii infractori. Anchetatorii DIICOT se vad acum vaduviti de principalul lor mod de probatiune: flagrantul. Cum nu exista o lege care sa prevada precis regulile si mai ales fondurile pentru organizarea de astfel de actiuni, flagrantul dispare din metodologia anchetei. Astfel, procurorii, chiar daca dibuiesc o retea de crima organizata, nu au decat sa spere ca, patrunsi profund de regrete, mafiotii se vor prezenta spasiti in fata instantei si-si vor recunoaste faradelegile, cerand eventual pedeapsa maxima.
In plus, respingerea nonsalanta a Ordonantei DIICOT va aduce un plus de debandada acolo unde n-a fost niciodata ordine. Sute de dosare importante, poate mii, se vor plimba de la DIICOT la alte structuri si invers, dosare la care s-a lucrat deja de luni de zile. Dosare fara nicio legatura cu crima organizata vor ajunge la DIICOT, iar dosare de crima organizata vor pleca de la DIICOT catre structuri de ancheta care se ocupa de obste cu hotii de buzunare si violatorii.
Si toate astea in timp ce UE urla din toti bojocii ca avem o problema cu justitia, ca anchetele si judecata pe rol dureaza prea mult, ca legile sunt proaste si marii infractori scapa basma curata. De la Parlamentul Romaniei catre UE citire: Ete fleosc!