Doar ce deschise domn' Mitica de la Liga gura si se lauda in dreapta si-n stanga peste ce mare campionat domneste el si cum am bagat noi sperietii in perfida Europa dupa doua etape de Liga Campionilor, cum isi lua una dupa ceafa ca sa se trezeasca la realitate. De fapt nu una, ci cinci, si nu doar domn' Mitica ci toti alde patronii din fotbalul romanesc. Cei care-si zburlesc cu nonsalanta dosurile grase si infasurate in carpe de fite, dar care insa prefera sa se scobeasca cu unghia lunga a degetului mic in nas, pana li se infunda nara cu ghiulul, decat sa beleasca ochii si sa priceapa realitatea si sa cumpere jucatori adevarati, care evident trebuie si platiti.
Postdecembrist, fotbalul romanesc a trait din sfertul UEFAntastic Steaua - Rapid, a trait semifinala Stelei si apoi calificarile ros-albastrilor in Liga Campionilor. Pana ce CFR Cluj sa bata pe AS Roma, s-a trait din victoria Stelei la Kiev si... cam atat. Cum CFR a aratat ca se poate face performanta cu multi jucatori straini, cum si restul lumii s-a luat dupa ardeleni. Numai ca, in afara de a-si face o strategie de transferuri, ardelenii si-au sacrificat antrenorul - Ioan Andone -, au strans din dinti si au mers, cu fruntea sus, mai departe. Ca deh, romanul e ruda cu oaia, nu mai trebuie spus si uite cum in fotbalul s-au deschis larg usile pentru strainii in majoritate cei mai fini dribleuri, dar nu pe gazon, ci ai fotbalului, pe sume frumusele la care nici nu visau in tarile lor. Cand sa-si dea dovada potentei, baietii au lasat-o mai moale si uite asa cinci echipe romanesti au strans, laolalta, cinci puncte, in turul I al Cupei UEFA, dand fuga la usa din dos, pentru a se ascunde in campionat ca de Europa si-au dat seama ca nu au fata. Iar romanul, care era constient ca fotbalul nostru e de mana a doua si trebuie sa se multumeasca doar cu Cupa UEFA, vede acum rezultatele CFR-ului si ale Stelei in Liga Campionilor.
Cat despre falimentul celor cinci, sa fim obiectivi si sa recunoastem ca nimeni nu se astepta la calificarea Urziceniului, a Vasluiului ori a Timisoarei in grupe. In acelasi timp era de neconceput ca Dinamo si Rapid sa nu treaca de Nijmengen sau Wolfsburg, ca deh, au "experienta competitionala". Si culmea, anonimii din Giulesti si Stefan cel Mare s-au facut de ras, iar Urziceniul si Vasluiul, chiar daca au fost eliminate, au facut-o macar cu deminitate, aparandu-si sansele pana la fluierul de final.
Pacat bre nea Tahere, pacat Borcica si nea Turcule, dar mai bine dadeati si cate o lumanare langa banii cu care va platiti marile vedete, ca mai mult de-o pomana nu-s in stare.