Pe zi ce trece, si cu cat se apropie mai mult campania electorala, vedem cum politicienii nostri, fie ei mai mici sau mai mari, ies din cochiliile cu care s-au acoperit in ultimii ani si se apuca de alergat.

Intr-o continua alergare par a fi si unele segmente ale politicii galatene, care, de cateva zile, au pornit in goana surda dupa ciolan. Cum se apropie campania electorala si, implicit, alegerile care vor stabili persoanele care vor conduce atat municipiul, cat si judetul in urmatorii patru ani de zile, membrii inventivi ai mai multor partide s-au decis ca acum e momentul in care se poate alerga ceva mai cu profit, in preajma campaniei, la impartirea candidaturilor ce ar putea aduce castigul, ciolanul fiind ceva mai dulce si destul de mare pentru a-i multumi pe deplin in urmatorii ani.

Astfel, alergatul dupa ciolan pare a fi sportul cel mai atractiv al momentului, cel putin pentru galatenii implicati in politica in aceasta perioada, mai ales ca, pentru unii, rezultatele le-ar putea asigura un viitor frumusel si fara griji pentru o perioada destul de lunga de timp.

La o astfel de cursa am reusit sa fim martori fara voie si in ultimele zile cand, fara nicio jena, am vazut cum unii au parasit "partidul-mama", care nu le dadea perspective, spre a merge la o alta formatiune politica, o "mama surogat", care le promite cu surle si trambite un viitor fructuos, dar care e constienta ca mare lucru nu va face la alegerile locale, daca va merge in actuala formula. Chiar si asa, atletii nostri par a nu da atentie zvonurilor si se arunca in lupta fara a-i interesa macar daca au vreo sansa in fata electoratului satul de toate aceste curse facute in ultima vreme de politicieni prea avizi sa prinda o bucatica de ciolan, cat de mica.

Oricum ar sta lucrurile, nu ne mai ramane decat sa privim care este traseul pe care-l urmeaza politicienii nostri, atleti de ultim moment, instruiti la voia intamplarii, care s-au inscris in cursa pentru ciolan pe ultima suta de metri, dar care vor depinde de o mare masa de arbitri care abia ii asteapta cu stampila de vot in mana, sa dovedeasca faptul ca nu au alergat degeaba...