In ultimii cinci-sase ani, unul din ziaristii de la Monitorul era poreclit "specialistul in Cuciureanu ". Nu a fost acelasi, s-au mai schimbat in timp, insa cu multa munca si perseverenta, fiecare din ei, a reusit sa scoata la iveala itele si afacerile incilcite ale respectivului. Nu mai stiu cite articole am publicat, probabil citeva sute. Si nu erau despre acelasi lucru. Am fost singurii care am facut asta, in ciuda a o gramada de piedici, nu numai din partea autoritatilor care ar fi trebuit sa se ocupe de cel care a pornit ca ospatar si a ajuns regele afacerilor dubioase din Botosani. O ginganie vorbitoare, care mai are si o foaie volanta poreclita ziar, de care nu ati auzit, din fericire, publica acum vreun an si un interviu cu respectivul, in care explica el ce afacerist onest si cinstit este si cum scriem noi tot felul chestii. Lua probabil si el un ban pentru asta, ca asa e acolo, cine ii da bani, e om cinstit.
Totul s-a schimbat incepind de ieri, brusc ziaristii din Botosani l-au descoperit pe Cuciureanu. Sint curios ce mai scrie acum ciudatul ala cu interviul. Daca nu am fi scris noi, cum ar fi aratat stirea asta cu arestarea de la Otopeni a unui anume Constantin Cuciureanu? In afara de cei care au venit in contact direct cu personajul, restul s-ar fi intrebat de unde vine omul asta, cu un teanc de dosare nerezolvate, cu miliarde de lei luate aiurea din banci, cu spatii si licitatii cistigate dubios, cu benzina platita cu locomotive care dispar si multe, multe altele. Dintr-odata au iesit la lumina toate astea, de care noi scriem de ani de zile.
Cum a fost posibil ca omul de afaceri Cuciureanu sa se descurce atitia ani, asta speram sa aflam si noi. Din cite imi amintesc eu, singura data cind a fost gasit vinovat de ceva la Botosani a fost atunci cind a lovit masina Monitorului. A doua oara, nu prima data. Prima data s-a stabilit in urma anchetei ca nu el era acela, el era plecat din localitate. A fost condamnat dupa ani de zile, dar nu la Botosani, ci la Bacau.
Si ce simplu a fost totul. A fost deajuns o invitatie la PNA, ca sa isi stringa omul catrafusele si sa vrea sa o taie din tara, tocmai la Miami. Nu mai era la Botosani, unde era pretenar cu toata lumea, de la anchetatori la sefi, notari si politisti. Asta era problema. Si uite ca am aflat cu ocazia asta si cum a fost posibil sa isi aranjeze ploile atitia ani.