Dupa multa vreme, ora exacta nu mai este data in toate domeniile de Bucuresti. Chiar daca in capitala se iau decizile politice si se numara banii, fotbalul de club isi potriveste ceasul dupa Cluj. Pentru unii ar parea suprinzator ca Bucurestiul, oras cu trei mari cluburi rivale si, cel mai probabil, si cele mai bogate din Romania, sa priveasca cum o echipa clujeana promovata in 2004 in prima liga se indreapta cu pasi uriasi catre titlul de campioana, primul din istoria feroviarilor ardeleni, insa realitatea este ca totul a fost gandit cu mult timp inainte la poalele Feleacului.
In vreme ce granzii Steaua, Dinamo si Rapid s-au batut mereu sa cumpere spuma jucatorilor din campionatul intern, si sa incerce ' plombe ' de afara, clujenii au mizat pe straini, fie din America de Sud sau de Nord, fie din nordul sau sudul Europei, fie din Africa. Unii au nume, altii si le pot face la Cluj, in toamna, cand, cel mai probabil, vor juca in Liga Campionilor. Investitiile nu au fost exorbitante, dimpotriva, au fost mai mici decat al celor mai cheltuitoare echipe , ' Poli ' Timisoara si Steaua. Totusi, echipa din Ghencea are avantajul ca si-a scos din cheltuieli din Liga, dar si din vanzarea de jucatori, nume pentru Ogararu scotand trei milioane de euro, in timp ce petrodolarii Timisoarei se tot duc pe apa sambetei.
Tot de apreciat este la clujeni forta de convingere a conducatorilor, care, cu iminenta participare in Liga Campionilor, aduc jucatori pe banda rulanta. Spre deosebire de Steaua, de exemplu, care, desi are o carte de vizita cunoscuta in Europa si nu am gresi daca am spune chiar in lume, nu poate transfera jucatori consacrati.
Sa fie vorba de abilitatea conducatorilor? Inclin sa cred ca da si tocmai de aceea in 2008 ora exacta in fotbal consider ca se da la Cluj.