Notarul public Reta Anitei, sau avocatii dumneaei, ne-a trimis prin fax o plingere de dare in judecata pe care a notat ca-i de fapt un proiect. In foaia respectiva scrie ca i-am adus mari prejudicii de imagine fiindca i-am dat poza la ziar si vrea pentru asta un miliard de lei. Nu stiam de ce nu a depus-o direct la instanta, ca am mai vazut plingeri din astea, dupa o vreme de facut jurnalism te inveti cu ele, nici nu plingem in pumni, nici nu lesinam pe holurile redactiei de spaima. Pentru ca eu cred ca asta e scopul: sa zicem aoleu, vrea un miliard, hai sa stam cuminti. Altfel nu inteleg ce cauta foaia aia la noi. Ne-am lamurit cind un reporter a sunat-o pe stimabila doamna notar. Cica plingerea e trimisa asa, ca sa vedem ce ne asteapta, iar daca avocatul nostru nu merge sa discute cu avocatul ei, hirtia respectiva va fi inaintata instantei.
Eu cred ca notarul de care vorbim a vazut prea multe filme. Acolo se intilnesc avocatii si negociaza diverse chestii si rezolva problemele ca sa nu mai ajunga in instanta. Pe noi ne-ar fi interesat un raspuns vizavi de faptul ca este cercetata penal, cum si de ce s-a intimplat, de ce a fost nevoie de o decizie a inaltei Curti de Casatie, dupa care ministrul justitiei a avizat inceperea cercetarii penale. Daca doamna notar are alte plingeri, e libera sa le trimita direct in instanta. E prima data cind primim un proiect de plingere, ceea ce e un lucru bun la urma urmei, de obicei primeam doar citatiile si trebuia sa mergem noi la tribunal sa cautam plingerile.
Pe mine modul de a actiona ma enerveaza. Ce si-o fi zis, hai sa-i amenintam ca le cerem un miliard, se sperie naibii si sa nu mai scrie nimic. Si chiar e si amuzant ca zice acolo in plingere, ca i-am dat poza la ziar, chestie care i-a creat imense prejudicii de imagine si dealtfel notarii publici nici nu au voie sa isi faca reclama. Tot scriu ca e notar public, pentru ca insusi cuvintul asta, public, denota ridicolul plingerii respective, cum poti fi notar public altfel decit in public. Si daca asta are vreun amestec cu reclama, sa stea linistita, ca o sa ii mai facem astfel de "reclama ", o sa urmarim cazul in continuare. Cit despre poza, daca era la dus sau in sufragerie la ea acasa, putea face scandal. Dar din moment ce e vorba de un notar public, care lucreaza la birou, e deja ridicol. Pentru ca, sa nu uitam, cu poza sau fara, notarul public Reta Anitei e cercetat penal. Asta e important, nu poza. Dar la cum merg lucrurile la Botosani si dupa cum au mers cercetarile in acest caz, nu ar fi o surpriza nici sa cistige Reta Anitei procesul pornit pentru ca a pozat-o Monitorul. Noroc ca mai sint chestii din astea legate de justitie si cercetari si prin alte parti ale tarii, unde, culmea, mai si functioneaza asa cum ar trebui. Fara interventia ministrului justitiei.