In conditiile in care pensionarii bat la portile Guvernului pentru a cere o viata decenta dupa decenii de munca, in conditiile in care copiii sunt nevoiti sa invete inca in scoli in care nici macar un robinet cu apa de spalat pe maini nu exista, in conditiile in care bolnavii internati sunt nevoiti sa le ceara rudelor sa vina la ei cu mancare si sa le cumpere medicamente pentru ca farmacia spitalului nu poate da nici macar un strop de spirt, guvernantii isi permit sa se joace cu milioanele de euro. O stim de ani de zile, dar inca mai speram, cu fiecare an care trece, ca cei care ne conduc vor da dovada de mai multa bagare de seama atunci cand cheltuie banii nostri, ai tuturor. Acum, de cand au inceput sa curga banii europeni, ne batem joc si de acestia. Zilele trecute citeam despre un site - creat de Guvern cu fonduri europene - care abia daca a atras cateva zeci de vizitatori pe zi, desi s-au cheltuit milioane de euro pentru realizarea lui.

Concret: Guvernul Romaniei si-a propus sa lanseze un website care sa contina informatii pentru intreprinderile mici si mijlocii din tara noastra, asa ca a contractat patru firme straine pentru realizarea site-ului "business-entrepreneur.ro", pentru acest proiect beneficiind de finantare PHARE. Desi la dezvoltarea acestui portal au contribuit 46 de experti, care au muncit timp de un an si o luna, si s-au cheltuit 2,5 milioane de euro, rezultatele au fost extrem de slabe. In primele luni dupa finalizare site-ul a reusit sa atraga doar vreo 70 de vizitatori pe zi. Acum s-a decis ca este necesara revitalizarea acestuia. Zis si facut! Numai ca acest lucru va costa inca un milion de euro. Alt proiect, alta finantare PHARE, alta distractie!

Din luna septembrie 2007, cand a fost lansat website-ul, putini au fost cei care l-au accesat. Acum, pe buna dreptate, putem spune ca nici promovarea acestuia nu a fost pe masura, dovada ca nici macar site-urile "calcate" periodic de IMM-isti nu faceau trimitere la "business-entrepreneur.ro", iar numai cu motoarele de cautare nu faci mare lucru. In viitorul apropiat se intentioneaza schimbarea numelui site-ului in "esimplu.ro", se vor schimba logo-ul, sloganul si alte semne de identitate vizuala. Numai ca investitiile de milioane de euro in acest portal sunt practic nejustificate, iar faptul ca banii vin de la Uniunea Europeana nu inseamna ca putem sa ne batem joc de ceea ce ni se da. Dar se pare ca asa suntem noi, romanii: ne place sa cheltuim fara noima. Iar guvernantii nostri... de ce ar fi altfel decat noi?