Politistii de frontiera din Varsand au descoperit 20.000 de pachete de tigarete ascunse intr-un automarfar care se indrepta spre o firma din Ungaria. Oamenii legii spun ca valoarea capturii se ridica la 126.000 de lei noi.
Automarfarul, condus de un barbat de 39 de ani, cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, a ajuns la frontiera duminica seara, in jurul orei 22: "Automarfarul era fara incarcatura, avand ca destinatie o societate comerciala din Ungaria. In baza unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit al mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite ascunse, intr-un locas special amenajat intre prelata si scheletul metalic, peste 20.000 de pachete de tigarete, pentru care soferul nu poseda documente justificative de provenienta si transport. In cadrul cercetarilor preliminare, soferul a declarat ca nu avea cunostinta de existenta tigaretelor, a caror valoare pe piata se ridica la peste 125.000 de lei, aproximativ 33.000 de euro", a declarat comisarul Mircea Chiorean, purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Oradea.
Tigaretele au fost predate inspectorilor vamali care vor decide si cuantumul amenzii care ii va fi aplicata soferului. Totodata, politistii de frontiera continua cercetarile in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate in caz.
O alta captura de tigarete a fost descoperita tot duminica, la PTF Turnu, ascunsa tot intr-un locas special amenajat in interiorul unui TIR, mai precis un perete dublu situat in partea din fata a autotrenului. Actele aratau ca automarfarul transporta 13 colete cu piese pentru o societate din Anglia, iar in timpul cercetarilor soferul a recunoscut ca a cumparat cele 783 de pachete de tigarete dintr-un magazin din Pitesti, urmand sa le vanda pe piata neagra din Marea Britanie. Tigaretele au fost confiscate, iar afaceristul de ocazie a fost amendat cu 1.000 de lei.