Fotbalul romanesc trece prin momente interesante si penibile in acelasi timp. E drept, mai mult penibile decat interesante, din pacate. In prima parte a anului, totul a fost minunat. Ne-am adunat cu sapte echipe in cupele europene, nationala a avut o prestatie onorabila la Euro 2008, desi ar fi putut face mult mai mult. Apoi a venit canicula si multe creiere s-au incins, stricand totul chiar toamna, cand se culeg recoltele.
Calificarea Stelei in Liga Campionilor a dat si mai multa culoare, dar totul a fost prjolit intr-un timp extrem de scurt. Si intr-un mod violent, exact precum intr-un incendiu devastator. Un mic foc, si din pacate nu de artificii, la CFR Cluj, unde Ioan Andone astepta cu nesat botelul Ligii Campionilor, cand i-a sunat insa "Trompeta" in cap si a fost debarcat.
Un prim mare incendiu a aparut in Timisoara, dupa ce FRF, la indicatia FIFA, a taiat sase puncte din clasament in dreptul lui "Poli", "FC" sau cum s-o numi echipa violeta, care poarta ilegal culorile. In afara razboiului declaratiilor dintre Iancu si Nasu plus aghionatii sai, s-a lasat cu lupte de strada, banatenii revoltandu-se impotriva penalizarii echipei.
In scurt timp, tot la Cluj, tricolorii se pregateu de debutul in preliminariile Mondialului din 2010. Nu erau prea ingrijorati ca Mutu si Chivu nu sunt alaturi de ei, marea lor teama fiind prezenta ziaristilor in Gradina Botanica, unde isi faceau siesta starurile inaintea marelui meci cu mica Lituanie. Iar Tamas si Lobont au trecut la mascari specifice suburbiilor, punctul culminant atingandu-l Radoi, care a inceput sa arunce cu pietre catre ziaristi, considerati inamicul public numarul 1.
Focul a capatat dimensiuni astronomice chiar in timpul jocului, cand Dica si ceilalti superjucatori din nationala, in special Radoi, care parca era la patinaj artistic, au demonstrat ca e mult mai usor sa fii penibil decat valoros. Scorul de 0-3 inseamna neprezentare, insa dureros este faptul ca meciul s-a jucat, adica tricolorii au fost prezenti pe gazonul unde CFR va juca in Liga Campionilor.
Si ca fotbalul romanesc sa demonstreze ca este mai mult decat un foc de paie, ca este un adevarat butoi de pulbere, Dragomir a inceput joaca "pestelui" cu Prunea, aruncandu-se cuvinte grele din toate partile. Poate insa ca soarele va reaparea pe strada noastra in Insulele Feroe, o tara in care pestele este aliment de baza si unde Romania are ceva mai mari sanse sa castige decat a avut-o sambata. Si lumea va iesi in strada, precum dupa marile izbanzi.