Un tip care ne face sa radem. Relativ spontan, si cu un oarecare vocabular care include si ceva neologisme dar si expresii de cartier, care dau bine auzite. Te corupe, te face sa uiti de probleme, sa intri in vasta lume a presei. A revistei presei. In ciuda aparentelor si a numarului de aparitii, individul este insa un om slab. Un ' tonomat ', daca ar fi sa-l citez pe Base'. Un om, in realitate extrem de simplu, ridicat de conjuncturi, ca si celelalte produse marca promotorului ' gainii cu trei picioare ', care ne insulta intuitia, ca sa nu spun inteligenta, cu smecherii ieftine, demne de un mai vechi produs comunist, care se semna Ars Amatoria. Ieftin, da bun, ar spune un presar batran. Nu-i ata ! De fapt, asta nu inseamna cu adevarat presa. Ieftina, subculturala, de conjunctura.
Omul se vrea destept, ne spune cum trebuie citite ziarele si ce trebuie sa pricepem din ele. Tipa la telespectator, ii injura pe cei care nu sunt de acord cu el, si se da mare ca trece la concurenta daca mogulul nu-i mareste salariul, asta dupa ce, in culise da limbi in posteriorul motanului, care-l folosette.
Se ia la cearta, se da cocos (la categoria grea), vrea sa ne impuna o anumita viziune despre ceva, care este evident pe dos. Ai zice ca-i cunoaste pe toti, pe puternici pe sereisti, pe oamenii din umbra care fac jocurile prin tarisoara asta.
El nu este insa decat o alta unealta a grupurilor care controleaza media de pe la noi si le serveste interesele, si nici macar nu-i la curent cu asta.