Cã am fost asaltaþi de bannere ºi afiºe in campania care tocmai a luat sfarºit, nu este nimic nou. Insã ceea ce ne surprinde este faptul cã aceastã avalanºã de hartii electorale ne-a asaltat ºi incã mai are in stãpanire oraºul, deºi campania s-a terminat ºi alegerile s-au consumat ºi ele.

Nu ar fi nimic de speriat dacã am vedea bannere rupte, "rãmãºiþe de campanie" uitate de reprezentanþii flormaþiunilor politice ºi care ar fi pe punctul de a fi colectate ºi curãþate. Ei bine, nimic din toate acestea nu pare a dezlega misterul. ªi asta pentru cã, deºi campania electoralã s-a cam terminat de sambãtã la ora 7, iatã cã tot sambãtã, in jurul pranzului, bannerele, afiºele, fluturaºii cu feþele candidaþilor care indemnau alegãtorii sã le acorde votul au rãmas pe "baricade", ºi asta nu prin cartierele mãrginaºe, unde ne gandim cã poate nu au ajuns "sãrãcuþii" sã le ridice, ci la tot pasul.

ªi iatã cum, atat sambãtã toatã ziua cat ºi duminicã, in plinã zi de vot, aceleaºi veºnice afiºe ºi bannere stãteau frumuºel la locul lor gata sã ia privirile fiecãrui trecãtor, fie cã se indrepta spre secþia de votare, unde avea sã-ºi exprime convingerea politicã, fie cã doar a ieºit la plimbare sau la cumpãrãturi. Astfel, am avut o campanie permanentã, care ne-a þinut loc de sãrbãtorile Galaþiului, dar ºi de un carnaval, de care chiar nu am avut parte de multã vreme, poate de la ultimele alegeri, ºi care pare a nu se mai termina totuºi.

E greu de crezut cã afiºele cu care au dat nas in nas oamenii chiar in plinã zi de alegeri, fie cã le vedeau la ieºirea din bloc, pe mijlocul strãzii sau chiar in preajma secþiilor de votare, au fost "uitate" acolo, insã ceea ce ne uimeºte este cã nimeni, de la nicio formaþiune politicã, nu s-a gandit cã astfel se incalcã legea. ªi iatã cum nimeni nu s-a sfiit sã-ºi ridice afiºele, iar dacã la ceilalþi merge, atunci, sã meargã la toþi.

Iatã cum, in plinã zi de alegeri parlamentare, cand se voteazã omul ºi nu lista de partid, electorii au fost conduºi spre secþiile de vot chiar de feþele zambitoare ale candidaþilor, prezente pe afiºele aflate la tot pasul dar mãcar au colorat oraºul nostru gri ºi au þinut, ºi incã mai þin, loc decorurilor de Sãrbãtorile Galaþiului ºi par sã inlocuiascã ºi astãzi manifestãrile prilejuite de ziua de 1 Decembrie.