Calin Popescu Tariceanu a tinut ieri o conferinta de presa despre masurile luate de guvern in vederea integrarii in Uniunea Europeana.

Domnul premier e in nucleul unui scandal politic urias. Un scandal care, in alte tari ale lumii, mai intrate in UE decit Romania, ar duce automat la demisia de onoare. Indiferent de motivele telefonului dat Procurorului General al Romaniei in cazul Dinu Patriciu, in contextul campaniei duse de insasi Alianta DA impotriva interventiilor politice in actul de justitie, gestul e o enorma greseala politica. O greseala care se plateste.

Cum era de asteptat, nimeni dintre cei prezenti la Victoria nu era interesat de „pasii Romaniei pe calea integrarii“. Era ca si cum ai fi intrebat o juna daca l-a citit pe Eminescu dupa ce ea s-a plins politiei ca a fost victima unui viol in grup!

Jurnalistii l-au luat la intrebari pe domnul premier. Daca s-a discutat la presedintie despre telefon? Nu s-a discutat! Jura domnul premier. Daca intentioneaza sa-si dea demisia? Nu intentioneaza! Daca va demisiona in eventualitatea ca ancheta CSM va ajunge la concluzia unui amestec in treburile justitiei? Nu va demisiona!

La o asemenea imperturbabilitate, multi vor fi ramas cu gura cascata.

Eu n-am ramas.

Il stiu pe Calin Popescu Tariceanu. Arma infailibila a domniei sale e imperturbabilitatea. Ne amintim cu totii de vremurile cind Traian Basescu ii administra pumni in plina figura, iar domnia sa zimbea. Mai ca nu-i multumea domnului presedinte ca-i stilceste figura!

Presedintele e altfel de om. Daca ii spui ceva de mama, iti da un cap in gura. Dupa care te ia de git si te invita la o tuica.

Judecindu-l pe Calin Popescu Tariceanu dupa firea sa, Traian Basescu a ramas uluit vazind ca premierul nu-si iese din sarite. Si, invatind din greseli, ca tot omul, a schimbat foaia. A inceput sa-l loveasca pe Calin Popescu Tariceanu altfel. Prin intermediari si mai ales prin roadere continua. Scandalul telefonului face parte din acest nou scenariu de razboi intre Palate.

Calin Popescu Tariceanu continua sa-i raspunda in stilul sau obisnuit.

Vom vedea daca nu era nevoie, poate, sa schimbe si el foaia!