Evenimentele care au urmat dupa plecarea de la guvernare a conservatorilor au aratat cit de flaminda este actuala Putere dupa posturi. Nu cu prea multa vreme in urma purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, galateanul Bogdan Ciuca, a precizat ca spre sfirsitul anului vor fi foarte multe formatiuni politice care se vor inghesui sa iasa de la guvernare.

Primii care au facut acest pas au fost cei numiti de presedintele Romaniei ca fiind "solutia imorala". Traian Basescu, pastrindu-si aceeasi atitudine de "maidanez", asa cum il numea presedintele PC, Dan Voiculescu, nu a pierdut nici o clipa si a iesit la atac, negociind preluarea de catre partidul sau, PD, a postului de ministru al Economiei. Astfel a aparut nominalizarea lui Mircea Toader pentru acest post.

Cind organizatia de la Galati a PD se pregatea sa sarbatoreasca numirea lui Mircea Toader la Ministerul Economiei a fost bulversata de neintelegerile dintre partenerii din Alianta. Asta a facut ca timp de citeva zile intreaga opinie publica, societate civila, fie ea mica sau mare, mass-media si cetateanul de rind sa uite ceea ce este mai important de facut si sa asiste la lupta jenanta pentru posturi dintre liberali si democrati. Asa cum o numea Eugen Ovidiu Chirovici, lupta pentru aceste posturi s-a transformat intr-un adevarat "tirg de joburi" pentru oamenii liberalilor si democratilor.

Si, evident, cind doi se cearta al treilea cistiga. Si de aceasta data UDMR-istii au iesit cei mai cistigati. Mai multe posturi de secretari de stat si directori de agentii au ajuns sa fie ocupate de oamenii UDMR-ului.

Intensitatea maxima a acestui circ politic va fi atinsa in aceste zile, cind politicienii va trebui sa rupa pisica si sa ia o decizie clara. Nu este exclus ca PD-ul sa nu piarda oportunitatea de a iesi de la guvernare. Nu este exclus sa incepem un nou an gindindu-ne la alegerile anticipate.

Circul va continua pina aproape de Revelion, romanul fiind condamnat ca, de doi ani incoace, sa asiste luna de luna la cite un scandal in interiorul Aliantei D.A.