Clasa politica romaneasca are un nou subiect importat de dezbatut. Politicienii cu greutate nu mai vorbesc despre necesitatea organizarii alegerilor anticipate, ci au gasit ca e potrivit sa analizeze posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala.

Din punctul meu de vedere a fost inlocuita o prostie cu una si mai mare. Spun asta pentru ca trebuie sa fii cu adevarat nebun sa-ti poti imagina un cabinet format din Vadim Tudor, Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu, Theodor Stolojan si Emil Boc, cabinet care sa fie si performant. Probabil ca certurile dintre cei cinci ar face mai multa audienta decit "Familia Bundy".

Lideri ai PNL chiar s-au grabit sa declare in mod public ca ideea de guvern de uniune nationala este gresita si nu poate fi pusa in practica in Romania in acest moment. Ce nu am reusit sa inteleg pina acum este cine e acela care a adus vorba despre guvernul de uniune nationala. Am inteles ca s-au tot facut speculatii in acest sens, dar sint curios cine a lansat pe piata acest subiect.

Sint voci care spun ca principalul lansator de zvonuri nascatoare de crize politice ar putea fi insusi parintele revolutiei aticomuniste - "bunicuta" Ion Iliescu. Chiar daca nu se poate dovedi nimic in acest sens, e posibil ca fostul sef de stat sa-si doreasca sa le dea o lectie celor care au indraznit sa declare public ca Iliescu e expirat si nu mai are ce da politicii romanesti.

Se mai spune si ca PRM are un rol-cheie in declansarea scandalului care stapineste in acest moment intreaga scena politica. Se aude prin talciocul politicii galatene ca "marele" Vadim Tudor nu a putut suporta rusinea la care a fost supus de Basescu atunci cind acesta a citit in plenul Parlamentului Raportul Tismaneanu. Din acest motiv C.V. Tudor ar fi decis ca Basescu si gasca sa trebuie sa primeasca o lectie si, probabil pentru ca nimeni sa nu se prinda de figura, PRM nu face prea multa galagie in momentul de fata si il lasa pe mai tinarul PSD sa termine treaba murdara.

Noua nu ne ramine decit sa ne bucuram de spectacol si sa asteptam sa vedem pe cine va sanctiona electoratul si cine va mai creste in sondaje precum voinicul din poveste.

Spectacol, frate! Alesii neamului si-au propus sa nu-i lase sa se plictiseasca nici o clipa pe cei care i-au trimis in Parlament. Politicienii nostri inventeaza in fiecare zi un alt subiect cu care sa stirneasca zimbetele simplilor alegatori care, desi sint membri ai UE, inca mai fac foamea ca pe vremea comunistilor.