Cautare

428 de rezultate pentru "zapada" (7.19 secunde)
Prost pentru el e ca a picat planul alba-ca-zapada, "noua republica" din care a ramas doar o batalie intre pitici sub fustele ei atat de zdrentuite.
(...) Vreau sa stabilim infrastructura de care avem nevoie, nu de piscine in sate fara curent electric, nu de piste de schi unde nu e niciodata zapada.
De zece ani se fac si se desfac partide, Romania este bantuita de Feti Frumosi, de Ilene Cosanzene si de Albe ca Zapada ale politicii, care, ori de unde le-ai si i-ai privi, se dovedesc niste forme fara fond, niste gloabe rapciugoase.
Romanii care vor sa “aduca iarna“ in casa pot cumpara sprayuri cu zapada artificiala cu 50.000 de lei sau spray ce are in compozitie cristale de gheata artificiala cu 80.000 de lei bucata.
Pe langa omologarea partiilor, ANT are in vedere si inlocuirea instalatiilor invechite de transport pe cablu si punerea in functiune de noi instalatii care produc zapada artificiala.
In acest sens, Zeicu a declarat faptul ca artera navigabila construita in urma cu peste doua decenii nu poate prelua chiar tot volumul enorm de apa in exces din Dunare, exces cauzat de topirea unor cantitati imense de zapada provenite din Muntii Padurea Neagra si din alte regiuni pe unde trece marele fluviu european, insa canalul poate reduce efectul distructiv al puhoaielor revarsate, protejand Delta si alte arealuri situate in aval de Cernavoda.
De asemenea, sistemul poate fi utilizat pentru preintampinarea efectelor unor blocaje rutiere, fluviale sau ale cailor ferate, cai de acces inchise ca urmare a caderilor masive de zapada, accidente de trafic rutier, feroviar, a inundatiilor.
Cu toate ca licitatia a pornit de la opt miliarde de lei vechi, fara TVA, participantii au achizitionat doar un autoturism Dacia 1307 (6,2 milioane de lei vechi), o remorca (sase milioane de lei vechi), precum si un tren de zapada format din patru vagoane (322,5 milioane de lei vechi).
Cat priveste turismul, primarul spune ca are planuri mari, atata timp cat in zona denumita de localnici Campuselu sau Campumielu, sporturile de iarna pot fi practicate aproape tot anul, pentru ca zapada nu se topeste decat tarziu in vara si se asterne foarte devreme toamna.
Mitsubishi Colt vine echipat in varianta standard cu unul dintre cele mai performante sisteme de asistenta electronica a servodirectiei, si cu sistemele ABS + EBD, completate optional de Sistemul de Control al Tractiunii (TLC) (previne tendinta masinii de a derapa, si impiedica rotile sa piarda aderenta pe teren accidentat sau pe zapada).
Revelion cu sau fara zapada Oferta pentru iarna si Revelion din acest an este, in opinia operatorilor din turism, una foarte avantajoasa, mai ales pentru destinatiile din afara tarii, preturile fiind mai mult decat tentante.
Proiectul de viitor al statiunii prin care se va face legatura cu Straja - deja intrata in elita statiunilor din Romania - cuprinde amplasarea mai multor instalatii de teleschi, realizarea canalizarii, a alimentarii cu apa, energie electrica si gaz metan, instalatii de transport pe cablu tip telescaun, precum si tunuri de zapada si alte accesorii necesare unei statiuni turistice europene.
4WD este modul de tractiune integrala nepermanenta care permite transmiterea automata a puterii si catre puntea spate, pentru performante mai bune indiferent de suprafata de rulare, iar la modul 4WD Lock (diferential blocat) cuplul este transmis permanent catre puntea spate, fiind folosit de obicei pe drumuri pietruite, la tractare si la mersul pe sosele alunecoase si acoperite de zapada.
Dupa o iarna fara zapada, lipsa precipitatiilor si implicit umiditatea relativ scazuta a aerului, dublata de temperaturile excesiv de ridicate din prima parte a acestui an, si-au pus amprenta asupra culturilor de grâu, orz, orzoaica si rapita.
Criza asta e ca un bulgare de zapada. A inceput in vest si creste vazand cu ochii, rostogolindu-se spre noi.
Distanta de franare a unei masini pe suprafete alunecoase, precum gheata, zapada, nisip, pietris, sine de tramvai din otel, poduri metalice sau orice altceva in afara de asfalt uscat, este mai mare.
"Din punct de vedere agronomic, este o situatie foarte buna pentru ca avem un strat de zapada foarte mare, iar culturile pe care le avem insamantate din toamna se pastreaza foarte bine si avem o rezerva foarte mare de apa in sol.
Soferul poate selecta unul dintre cele trei moduri (asfalt, zapada sau diferential central blocat) la simpla rotire a unui buton, beneficiind de tractiune permanenta indiferent de conditiile meteorologice, nu doar atunci cand traverseaza suprafete alunecoase.
Soferul poate selecta unul dintre cele trei moduri (asfalt, zapada sau diferential central blocat) la simpla rotire a unui buton, beneficiind de tractiune permanenta indiferent de conditiile meteorologice, nu doar atunci cand traverseaza suprafete alunecoase.
In 2010, au existat 17 proiecte pe infrastructura schi, in valoare de 87,5 milioane lei, 54 partii de schi (din care 23 cu instalatie nocturna si 14 partii de schi cu zapada artificiala), doua piste biatlon, un poligon de tragere si o trambulina.
google-analytics.com