çn Romania sunt omologate doar 30 de partii de schi, unde turistii pot fi asigurati in caz de accidente, dintre cele 120 cate exista in prezent, desi avem legi si programe de dezvoltare a turismului montan, rezulta din datele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). Potrivit presedintelui ANT, Ovidiu Iuliu Marian, in Sinaia, una dintre cele mai importante statiuni de schi, nu este nici o partie omologata, desi exista programe de dezvoltare a acestui segment, ceea ce inseamna ca autoritatile locale nu se implica suficient si nu omologheaza partiile.
Pe langa omologarea partiilor, ANT are in vedere si inlocuirea instalatiilor invechite de transport pe cablu si punerea in functiune de noi instalatii care produc zapada artificiala. De asemenea, vor fi consolidate segmentele de trasee turistice montane cu grad deosebit de periculozitate.
Ovidiu Iuliu Marian a mai spus ca turistii romani trebuie convinsi sa-si petreaca vacantele in destinatii interne, iar strategia ANT se va concentra pe dezvoltarea turismului intern si a cresterii numarului de vizitatori straini. Presedintele ANT sustine, de asemenea, tratarea activitatii turistice ca export de servicii si implicit eliminarea TVA de 9%.