Cautare

589 de rezultate pentru "ungureanu" (3.03 secunde)
Intrebat ieri in legatura cu situatia lui Adrian Cioroianu, premierul a amintit ca a indeplinit demersurile legale necesare pentru ca presedintele Traian Basescu sa ia act de demisia lui Mihai Ungureanu din functia de ministru al Afacerilor Externe si sa numeasca o noua persoana in acest post.
Pe prima pozitie se afla fostul ministru de Externe Razvan Ungureanu, iar unul dintre cei doi candidati propusi de Galati se afla cel mai probabil pe pozitia a opta.
"Ca urmare a demisiei din functia de membru al guvernului a domnului Mihai Razvan Ungureanu si a propunerii primului-ministru, presedintele Romaniei a semnat astazi decretul pentru desemnarea domnului Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu, prim-ministru al Guvernului Romaniei, in functia de ministru interimar, pentru a indeplini si atributiile de ministru al afacerilor externe", se mai spune in comunicatul mentionat.
La audierea in Parla-ment cu ocazia investirii Cabinetului Tariceanu restructurat, noul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ca va revizui lista ambasadorilor propusi de fostul ministru de Externe, Mihai Ungureanu.
Acelasi mesaj le-a fost transmis valcenilor si de Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, Florin Popescu, Mircea Cinteza si ziaristul Traian Ungureanu.
La intalnirea privata au participat Vladimir Tismaneanu, Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu si Traian Ungureanu, seful statului incercand sa afle de la acestia cum ar trebui procedat pentru ca adoptarea acestei legi sa nu mai fie tergiversata, dar si care ar fi sansele reale ca un astfel de act normativ sa fie pus efectiv in aplicare.
Printre acestia se numara, dupa cum a aratat Radu Comanici, chiar si "asa zisii" membri ai clasei intelectuale, Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, Traian Ungureanu si Gabriel Liiceanu.
Catalin Avramescu, Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Mircea Mihaes, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu, Vladimir Tismaneanu si Traian Ungureanu au dat ieri publicitatii un Apel pentru o noua Constitutie.
Proiectul, initiat de senatorul PSD Danut Ungureanu si deputatul PSD Gheorghe Chiper, si modificat printr-un amendament al senatorului PSD Doru Ioan Taracila, la Comisia juridica a Senatului, a fost adoptat, cu 72 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri.
In alta ordine de idei, PNL l-a mandatat pe Dan Motreanu drept sef al campaniei liberalilor pentru euroalegerile din aceasta toamna. De asemenea, cap de lista al PNL pentru Parlamentul European este Mihai Razvan Ungureanu.
Aici, lista va beneficia de imaginea buna a fostului ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu. Creditati de ultimele rezultate ale sondajelor cu procente care le situeaza sub pragul electoral pentru Parlamentul Romaniei, formatiuni ca UDMR, PC, PLD, PIN si PNTCD vor sa acceada in Parlamentul European.
Cele mai vehiculate sunt, in acest context, nume ca Mircea Toader, Cezar Preda, Radu Berceanu, Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei, Ionut Popescu sau Georghe Flutur.
Initiativa depusa de 10 parlamentari PNL (Norica Nicolai, Titu Gheorghiof), PSD (Antonie Iorgovan, Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Vasile Ungureanu), PRM (Gheorghe Funar, Ruxandra Jipa, Mircea Costache), PC (Gavrila Vasilescu) ii anuleaza sefului statului dreptul de a decide prin decret asupra datei si problemei supuse referendumului national.
Lista va fi completata de Sunai Asan, unul din antreprenorii de succes ai Mangaliei, care va beneficia si de voturile deloc de neglijat ale comunitatii turco-tatare, actualul consilier Sorin Cucoranu (antreprenor in constructii), Sorin Andrei (care activeaza in turism) si Nelu Ungureanu (adjunct al Politiei Comunitare).
Pentru Cioroianu imi pare rau, ca e tanar, are calitati, dar ar fi trebuit sa urmeze parcursul lui Razvan Ungureanu, sa fie intai macar un an secretar de stat, sa vada cu ce se mananca munca aceasta in afaceri externe", a mai spus Stolojan.
Concluziile Raportului au fost prezentate, pe 14 mai, de Vladimir Tismaneanu, Traian Ungureanu si Calin-Andrei Mihailescu, si la cunoscutul Institut Harriman, de la Universitatea Columbia din New York.
Comisia pentru IMM, Comert, Turism si profesii liberale este reprezentata de deputatii Petre Ungureanu, Cristian Boureanu si Gheorghe Albu. Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala este formata din fostul ministru Gheorghe Flutur, secondat de deputatii Marian Hoinaru, Stelian Fuia si Valeriu Tabara.
Printre candidatii anuntati de filiala din Arad a social-democratilor se numara actualul senator Dan Ungureanu, fostul presedinte al organizatiei judetene Florin Remetan, fostul senator Avram Craciun si Ioan Biris.
Adrian Tibu, fost purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii in mandatul lui Gheorghe Flutur, jurnalistul Traian Ungureanu, fostul ziarist Carol Sebastian.
(Camelia UNGUREANU)
google-analytics.com