Liberalii din Mangalia si-au stabilit candidatii pentru Consiliul Local, ordinea acestora urmand a fi stabilita in urma unor discutii comune. Curatat la sange de orice elemente pro-actuala administratie publica locala, PNL se bate acum pentru 5 posturi de consilier, ceea ce presupune un scor electoral de circa 20-22%, dupa redistribuirea voturilor. Locomotiva partidului va fi Viorel Oleniuc, managerul Sanatoriului Balnear si reales presedinte al PNL Mangalia, dupa demisia intempestiva a lui Ionut Vaida. Oleniuc este candidatul liberalilor la primarie, plasat de mai toate sondajele de opinie pe locul doi in preferintele mangaliotilor, dupa actualul primar Zanfir Iorgus. Liderul liberal merge pe filosofia "totul sau nimic", anuntand dinainte ca nu este interesat de postul de consilier, motiv pentru care va fi ultimul pe lista propusa de PNL.
Lista PNL pentru Consiliul Local Mangalia are cateva surprize sonore, daca tinem cont de functiile pe care le ocupa unii candidati. Din cate se pare, cap de lista va fi nimeni altul decat Vasile Iorga, vicepresedinte al DMHI. Tot pe un loc super-eligibil va fi plasat Mircea Diaconu, directorul SC Neptun Olimp SA. Lista va fi completata de Sunai Asan, unul din antreprenorii de succes ai Mangaliei, care va beneficia si de voturile deloc de neglijat ale comunitatii turco-tatare, actualul consilier Sorin Cucoranu (antreprenor in constructii), Sorin Andrei (care activeaza in turism) si Nelu Ungureanu (adjunct al Politiei Comunitare). Dupa cum am precizat, lista va fi incheiata de Viorel Oleniuc, care tinteste exclusiv spre functia de primar. Interesant este faptul ca din cei cinci candidati, doar Sorin Cucoranu si, de cateva saptamani, Mircea Diaconu sunt consilieri locali, liberalii mizand pe figuri "neprihanite" politic. Una dintre acestea este Vasile Iorga, proaspat membru al PNL; acesta ne-a declarat ca nu va avea foarte mult timp pentru campanie, dar este convins ca va putea ajuta partidul prin rezultatele bune pe care le obtine in managementul de la DMHI. Iorga considera ca este normal ca cel mai mare agent economic al Mangaliei sa aiba un reprezentant in conducerea orasului.

Oleniuc nu este de acord cu afisele obscene

In alta ordine de idei, primavara a venit si la PNL Mangalia. Astfel, Viorel Oleniuc si candidatii pentru consiliu ofera in aceste zile 12.000 de martisoare, felicitari si lalele galbene tuturor doamnelor din oras. Si pentru ca vorbim de campanie, merita amintita si pozitia oficiala a PNL Mangalia referitoare la afisele de-a dreptul obscene cu figura lui Iorgus care au impanzit orasul. Viorel Oleniuc s-a delimitat imediat de astfel de practici, cerandu-le in mod oficial tuturor membrilor PNL o campanie electorala in "maniera decenta" si sa nu incurajeze "sub nici o forma suburbanul si huliganismul". "Pentru noi, adeptii altor ideologii sunt adversari politici si nu dusmani", a precizat candidatul Oleniuc.