Aproximativ 3.000 de persoane au participat, vineri seara, in cartierul Ostroveni al orasului Ramnicu Valcea, la mitingul organizat pentru sustinerea presedintele suspendat, Traian Basescu. "Inarmati" cu pancarte inscriptionate cu "Valcea voteaza Nu !" si "Nu demiterii presedintelui Basescu !" ori cu chipul lui Traian Basescu si al lui Theodor Stolojan, cu steaguri si sepci cu texte pro Basescu, ramnicenii au petrecut in parcarea de langa Casa Stintei aproximativ cinci ore. Chiar daca presedintele nu a fost prezent la miting, oamenii au scandat in timpul discursurilor tinute de politicienii locali si cei de la nivel national numele lui Traian Basescu.
Reprezentantii Partidului Democrat (PD) si ai Partidului Liberal Democrat (PLD) au organizat, vineri, 11 mai, in Ramnicu Valcea, un miting pro Basescu. Acesta s-a desfasurat in parcarea de la Casa Stiintei din cartierul Ostroveni si a inceput in jurul orelor 18, cu un concert.
La inceputul spectacolului, pe scena au sustinut recitaluri mai multi copii din oras. Dupa ei, au urcat pe scena Mariana Ionescu, Nineta Popa, Laura Lavric, Maria Ciobanu, Ro-Mania, Nicola si Cream, spectacolul incheindu-se in jurul orele 23.
De la nivel national, au fost prezenti vicepresedintele PLD, Cristian Boureanu, Mircea Cinteza, membru al Biroului Executiv National al PLD, Valeriu Stoica, presedintele Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD, Florin Popescu, vicepresedinte PLD, si Cezar Preda, vicepresedinte al PD.
In timpul mitingului, oamenii au fluturat steaguri cu PLD, cu imaginea presedintelui suspendat, cu texte pro Basescu si pancarte cu "Valcea voteaza Nu!" ori "Nu demiterii presedintelui Basescu".
 
' Multimea a scandat numele lui Traian Basecsu
Dupa recitalul sustinut de Laura Lavric, cei aproximativ 3.000 de valceni care s-au strans la miting au fost rugati de politicienii partidelor PD si PLD sa voteze Nu suspendarii presedintelui Basescu, pe 19 mai.
Mircia Gutau a luat primul cuvantul. "Vreau ca pe 19 mai sa votati Nu demiterii presedintelui Traian Basescu, pentru ca el este singurul care ne poate garanta libertatea", le-a spus edilul ramnicenilor. Senatorul Dorel Jurcan, presedintele Organizatiei Judetene a PD, a sustinut ca oamenii s-au adunat in parcarea de langa Casa Stiintei pentru sustinerea presedintelui Traian Basescu si pentru a opri atacul virulent al celor cinci: Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu, Marko Bela, Vadim Tudor si Dan Voiculescu.
"Pe 19 mai, trebuie sa votati Nu. Sa va indemnati rudele si primarii sa vina la vot si sa voteze Nu suspendarii presedintelui. Trebuie sa le demonstram ca un presedinte ales de aproape opt milioane de romani nu poate fi demis de 322 de parlamentari", a declarat Dorel Jurcan.
Acelasi mesaj le-a fost transmis valcenilor si de Valeriu Stoica, Cristian Boureanu, Florin Popescu, Mircea Cinteza si ziaristul Traian Ungureanu.
Pe tot parcursul discursurilor, multimea a strigat "Traian Basescu", si cand erau adusi in discutiei cei 322 de parlamentari, oamenii huiduiau.
Valeriu Stoica le-a pus valcenilor trei intrebari - "Vreti sa va fie furata tara?, Vreti ca Parlamentul sa confiste Romania?, Vreti sa fie demis presedintele Traian Basescu?". La toate, oamenii au raspuns nu.
"Daca nu, atunci veniti la vot si votati Nu", i-a indemnat Valeriu Stoica pe ramniceni. Florin Popescu le-a transmis oamenilor mesajul lui Theodor Stolojan, in timp ce discursul lui Traian Basescu a fost citit de Cezar Preda.
In mesajul trimis, Traian Basescu i-a rugat pe valceni sa se prezinte la referendum si sa isi aleaga propriul viitor.
Dupa ce politicienii au terminat discursurile, spectacolul a continuat cu recitalele Mariei Ciobanu, formatiei Ro-Mania, Nicola si Cream.
Spectacolul s-a incheiat in jurul orelor 23, iar ordinea publica a fost asigurata pe timpul mitingului de peste 60 de jandarmi si 81 de politisti.
 
' 1.800 de valceni la mitingul pro Basescu de la Craiova
In jur de 1.800 de valceni au mers, sambata, la mitingul de la Craiova, organizat tot pentru sustinerea presedintelui.
"Am inchiriat 18 autobuze si microbuze pentru mitingul de la Craiova, dar sunt si oameni care au venit cu masinile personale. La mitingul de vineri seara din Ramnicu Valcea, am invitat oamenii la Craiova si le-am spus ca le punem la dispozitie transport. Grupului nostru i se mai adauga alti 300 de reprezentanti ai Organizatiei Judetene a PLD", a declarat senatorul Dorel Jurcan. Valcenii au ajuns la mitingul din Craiova in jurul orelor 11, cu pancarte cu chipul presedintelui suspendat Traian Basescu si al lui Theodor Stolojan si cu pancarte inscriptionate cu "Valcea voteaza Nu!" sau "Nu demiterii presedintelui Basescu!".