Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (4.00 secunde)
Pentru acestia, viitorul inseamna, cel mai probabil, somaj, saracie sau marginalizare.Tinerii care renunta prematur la studii sunt considerati a fi cei care desi au varstele cuprinse intre 18 si 24 de ani, au terminat cel mult invatamantul gimnazial la data la care abandoneaza scoala.
atit Steaua, cit si Nationala sint angajate, chiar acum, in meciuri dificile de calificare. Doresc sa va mai informez ca, la un somaj de cca.
Politicile de austeritate adoptate ca raspuns la criza datorilor din ultimii ani imping Europa intr-o perioada prelungita de saracie, somaj ridicat, excludere sociala, accentuare a inegalitatii si disperare colectiva.
Segmente largi ale opiniei publice considera ca statul cheltuieste prea putin cu sanatatea (89 %), sistemul de pensii (83 %), sistemul de invatamant (83 %), constructia de locuinte (82,5 %), asistenta sociala (75 %) si asigurarile pentru somaj (69,5 %).
In tara noastra, medici de familie, primii care vin in contact cu somerii, spun ca persoanele disponibilizate prezinta un risc major, in primele 12-16 luni de somaj, de hipertensiune, diabet sau boli cardiovasculare.
bugetul asigurarilor pentru somaj, prin subventionare de la bugetul de stat, si fonduri europene. La nivelul Ministerului Fondurilor Europene exista Programul Opertional Capital Uman ce stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane.
educatie tot mai proasta, somaj cronic, lipsa accesului la o locuinta decenta, la credit, exclusi, practic, din societate, cu legaturi tot mai slabe cu familia, ca mecanism de solidaritate-de vreme ce familia se destrama, sub presiunea saraciei sau a alternativelor-si cu un stat caruia nu-i mai pasa de ei.
S-a inchis combinatul siderurgic, celelalte fabrici si-au redus activitatea, oamenii au intrat in somaj, unii au plecat la munca in Italia, in Spania, ori in Anglia, lumea a saracit, au aparut baroni locali.
De pilda, a explicat el, UE ar trebui sa se concentreze mai degraba pe somaj zero decat pe deficite publice zero.
Si te gindesti la accidente, la somaj, la nenorociri, traim asa un fel de iarna sociala, vorba lui Cornel Udrea, in care oamenii incearca sa se debranseze de tot de la sentimente, sa se imunizeze cumva la ce ii asteapta.
in sensul ca revenirea unei microintreprinderi la vechiul statut de IMM platitor de impozit pe profit si nu pe cifra de afaceri ar putea greva veniturile statului de impozitele pe salarii - CAS, fond de somaj etc.
Multi alegatori/cetateni europeni nu iubesc actuala Europa, intre altele, pentru ca-si vad traiul zilnic amenintat de un somaj mai mare, de salarii mai mici, de privilegii sociale reduse.
Eu am serioase rezerve asupra acestui indicator care suna asemanator cu acela in care sintem campioni la somaj sau avem cele mai mici venituri din tara, situindu-ne, ca botosaneni, prin coada clasamentului pe vreun loc care il disputam cu vasluienii.
Se tem si de o viitoare transformare a tarii intr-o piata de desfacere pentru economiile altor state, de cresterea impozitelor si de somaj, desi sunt constienti si de avantajele pe care le vom avea de pe urma integrarii, concretizate in investitii straine si o diminuare a coruptiei din tara.
Si sistemul e cumva facut asa, ma uitam pe un fax primit la redactie, tot de la un stiu ce institutie din asta cu someri, care explica amanuntit de conditii trebuie sa indeplineasca absolventul de liceu ca sa ia somaj.
Se preconizeaza ca ajutorul de somaj va fi majorat. Preotii nu vor avea dreptul nici macar la acesta. E adevarat, sunt cateva parohii si manastiri bogate in Romania.
O suta de oameni au venit in fata Guvernului, pentru ca fabrica este la un pas sa fie inchia in totalitate din cauza facturilor la energie. Asta inseamna automat somaj pentru mii de oameni care nu vor mai putea pune o paine pe masa.
Este deprimant ca la atitia ani dupa a89 sa fie asa de multi oameni care cred ca democratia a adus doar frig, foame, somaj si hoti imbogatiti peste noapte.
inflatie, somaj accentuat, disparitia unor categorii socio-profesionale si a unor deprinderi vechi, care tocmai de aceea ne sunt dragi. Dar si daca refuzam sau ratam aderarea, va urma, de asemenea, o perioada si mai cumplita si cu mult mai putine sanse de redresare.
Toate - absolut toate - tarile ex-socialiste au avut (unele chiar mai au), la un moment dat, indici de somaj mai mari decat al nostru de acum.
google-analytics.com